De leden van het bestuur leven enthousiast toe naar het jubileumconcert. | Foto: Piet van Kampen
De leden van het bestuur leven enthousiast toe naar het jubileumconcert. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Jubileumconcert van Christelijk gemengd koor Immanuel

zang n Ruim 25 jaar geleden werd Christelijk gemengd koor Immanuel opgericht. Het kwam voort uit jongerenkoor Eben Haëzer en Jan Mol en Arris van Duijvenbode waren de mannen van het eerste uur die Immanuel gestalte gaven. Het jubileum werd voor de leden al gevierd maar nu kan het publiek gaan genieten van een prachtig jubileumconcert.

Door Piet van Kampen

Bep Bloot tweede voorzitter, Anja Guijt secretaris en Jacomine Klok tweede penningmeester leven enthousiast toe naar 2 november als het jubileumconcert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk wordt gegeven. 'Nieuw Jeruzalem' van Johan Bredewout zal door het ruim honderdkoppige gemengde koor ten gehore worden gebracht. Onder algemene leiding van Peter Burger moet het een fantastische avond voor de ware liefhebbers worden. Waarom in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk en niet in Katwijk? Het lijkt een logische vraag waarop de dames een zeer plausibel antwoord hebben. 'In die kerk komt het concert qua akoestiek het beste tot zijn recht' is het drietal eensgezind.

Optredens

Immanuel dat elke vrijdag intensief in Het Anker repeteert is er helemaal klaar voor. Het koor heeft behalve in Katwijk ook al diverse optredens buiten de gemeente en zelfs over de landsgrenzen mogen verzorgen. In eigen land werd in de Rotterdamse schouwburg De Doelen al een prachtige performance verzorgd en de optredens in de basiliek van Trier en in Londen en Parijs zijn eveneens onvergetelijk. Het bestuurstrio verwacht ook veel van het jubileumconcert. De kaarten hiervoor zijn te koop bij de leden en ook bij boekhandel Het Baken in de Secr. Varkevisserstraat, First Man Mode en Agatha Mode. De prijs bedraagt € 10,- en voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,-.Immanuel kan ondanks de ruime bezetting nog wel enkele mannen in het koor gebruiken om voor een perfecte balans in het vocale gezelschap te zorgen. Kom naar het jubileumconcert, want dat is wellicht een perfect moment om enthousiast te worden en ervoor te kiezen lid van dit prachtige koor te worden. Meer informatie: www.christelijkgemengdkoorimmanuel.nl.


Topsportprogramma jeugd Grasshoppers

Basketbal n Om ook op de lange termijn kampioenschappen met speelsters en spelers uit eigen jeugd te kunnen behalen, heeft de technische commissie met een aantal mede-Grasshoppers een topsportprogramma ontwikkeld voor gemotiveerde jeugdspeelsters en spelers.

In september is dan ook een groep van 23 enthousiaste, gemotiveerde en beloftevolle jeugdleden vanaf de leeftijd van 12 jaar gestart met het topsportprogramma. Het programma bestaat uit 3 extra basketbaltrainingen, waarvan 2 ochtendtrainingen van 7.00 tot 8.00 uur op het Pieter Groen College en 1 extra fysieke training. Daarnaast worden er informatiebijeenkomsten gehouden over onder andere voeding en sporten, mentale aspecten van sport, en over training en (over)belasting.

Het programma wordt gecoördineerd door Sonja Kuijt, tevens trainer van het programma en speelster van Dames 1. Zij doet dit samen met fysieke trainers Pieter Barnhoorn mede-eigenaar van Vitaal Trainer Katwijk, Richard en Heidi van der Linden personal trainers/coaches van Van der Linden Strong & Fit Hoofddorp en fysiotherapeute Ingrid van der Plas, werkzaam bij Paramedisch Centrum Katwijk l Rijnsburg en speelster Dames 1.

Aan het Topsportprogramma zijn kosten verbonden. Naast een belangrijke bijdrage van de ouders van de deelnemers zijn wij voor de uitvoering van het programma ook veel dank verschuldigd aan het Pieter Groen College en een aantal clubsponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om trainingsballen en trainingskleding aan te schaffen voor de speelster en spelers.

Voor meer informatie stuur een mailbericht naar Huug Aandewiel via ctsdames@grasshoppers.nl