Raad neemt advies van college over

advies n Afgelopen donderdag vond de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad over het Kennis- en Cultuurcentrum plaats. De beoogde locatie was de Noordzeepassage. Vooruitlopend op de raadsvergadering heeft het college van de gemeente Katwijk vanmiddag de gemeenteraad geadviseerd geen KCC in de Noordzeepassage te vestigen.

In een brief heeft het college uitvoerig uitgelegd welke risico's er zijn. Die risico's waren er altijd al, maar zijn de afgelopen twee weken toegenomen. Het sentiment binnen de Vereniging van Eigenaren van de Noordzeepassage was negatief. Ondanks uitvoerige gesprekken met betrokkenen en het aanreiken van tegemoetkomingen en handreikingen bleef dat beeld bestaan. Hierdoor werd de kans op vertraging van het besluitvormingsproces steeds groter en nam het gevaar toe dat dit kosten veroorzaakt die niet meer binnen het huidige budget kunnen worden opgevangen.

Het college nam de geluiden van de omgeving serieus en zag dat het risico's meebrengt voor de voortgang van het project. Daarom heeft het college besloten de raad hierover te informeren. De betrokken partijen, zoals bibliotheek Katwijk, K&O, muziekschool Katwijk, Katwijk Marketing en betrokken medewerkers zijn vanochtend geïnformeerd over het advies van het college.

De raad heeft het advies van het college overgenomen.