Bijzondere dienst in de Open Hof

zang n Op zondag 28 oktober wordt er een bijzondere eredienst gehouden in de Open Hof.

De dienst zal een aaneenschakeling zijn van lezingen, samenzang en luisteren naar Pop4Shore. Het koor zingt prachtige ballads, opzwepende pop- en rocknummers, allemaal passend bij de lezingen uit de Bijbel. Thema van de dienst is ´Samen op weg naar huis´ en wordt geleid door ds. Koekkoek. Die dienst begint om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom in de Open Hof, Rijnstraat 18.


Donker of licht?

reformatiedag n Op 31 oktober is het ruim 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deuren van de Slotkapel in Wittenberg spijkerde. De reformatie was één van de belangrijkste keerpunten in de wereldgeschiedenis. De herontdekking van de Bijbel in de gesproken taal leidde tot de meest buitengewone opwekking in de geschiedenis.

De laatste jaren is het vieren van Halloween in Nederland aan een opmars bezig, maar de heidense, demonische en duistere oorsprong staat haaks op het christelijk geloof van liefde en licht. Op de dag van de herdenking van de reformatie zijn er steeds meer mensen druk met Halloween. Vooral voor kinderen wordt Halloween gebracht als een spannend, maar ook leuk feest met een snoeptractatie.

De Hervormde gemeente van Katwijk aan Zee wil daarom op dinsdag 30 oktober van 19.30-20.30 uur een gebedssamenkomst houden om God te bidden om bescherming voor onze kinderen tegen invloeden die haaks staan op de Liefde en het Licht van Jezus Christus. Deze zal gehouden worden in één van de zalen van het Kerkelijk Centrum 'het Anker', Voorstraat 78.


Bouwen aan herstel

Thema-ochtend De Brug Midden-Nederland houdt op woensdag 7 november 2018 een thema ochtend over 'Bouwen aan herstel' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De ochtend zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland. Door conflicten kunnen er diepe geestelijke wonden ontstaan bij zowel u als uw verslaafde kind of partner. Welk effect heeft de verslaving van uw kind/partner op u (gehad) en hoe kan er weer herstel komen in de relatie.

Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. Men dient zich van te voren op te geven bij De Brug, tel. 4033733 of via info@debrughelpt.nl