Gezamenlijke gemeenteavond

Israël n Op donderdag 25 oktober houden de hervormde wijkgemeentes Bethel en Rehoboth hun eerste gezamenlijke gemeenteavond van dit seizoen.

In het kader van het 70-jarig bestaan van de staat Israël is een gastspreker van het Centrum voor Israël Studies uitgenodigd. Ds. Jacco Overeem, voorzitter van het CIS, spreekt over het thema 'Israël: volk, land… én staat?' Hij zal o.a. aandacht besteden aan de paradoxale houding van de Nederlandse protestantse kerken ten opzichte van de jubilerende staat. 'Moderne' christenen waren ooit pro-Israël, orthodoxe christenen allesbehalve. Vanaf eind jaren zeventig werden de rollen volledig omgedraaid. Hoe ligt dat nu? Heeft de staat Israël, zoals deze 70 jaar geleden aan het palet van de volken werd toegevoegd, voor christenen een bijzondere geloofsdimensie?
Belangstellenden zijn welkom op 25 oktober om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) in de Pniëlkerk.


Zangavond Rehobothwijk

Maranatha n Op 24 oktober is er de maandelijkse zangavond van de Rehobothwijk in het Maranathacentrum aan de Poolster. Iedereen is welkom. De avond begint om 20.00 uur, maar men is vanaf 19.45 welkom. De koffie en thee staat klaar. Er zijn weer veel mooie liederen uitgezocht. De overdenking gaat over het tweede hoofdstuk van het boek Ruth. Naast veel zingen is er uiteraard ruimte om met elkaar in contact te gaan.


Speksteen bewerken

creatief n Op maandag 29 oktober start er bij K&O Katwijk weer een nieuwe cursus Speksteen bewerken.

Speksteen bewerken is leuk voor jong en oud, mannen en vrouwen en je hoeft er geen ervaring mee te hebben of bijzonder kunstzinnig voor te zijn. De 4 cursusmiddagen duren van 13.30-15.30 uur en worden gehouden bij K&O Katwijk, Sluisweg 16. De kosten zijn € 50,00. Inschrijven bij K&O op maandag tot en met vrijdag van 9.00-13.00 uur, op tel. 4016400 of via www.kenokatwijk.nl