zZz speelt psychedelische orgelrock tijdens de achtste editie van PlugPop. | Foto: Iris Duvekot
zZz speelt psychedelische orgelrock tijdens de achtste editie van PlugPop. | Foto: Iris Duvekot Foto:

'zZz' is headliner op achtste editie PlugPop

festival n Zaterdag 17 november is er PlugPop in De Schuit met optredens van Noël Zwetsloot, The Filthy Ewoks (T.F.E.), Tijger Tijger, Golden Caves, Danny Ramirez en zZz.

Na een paar jaar afwezigheid is PlugPop terug van weggeweest! Op zaterdag 17 november wordt alweer de achtste editie van Katwijks meest eigenzinnige festival gevierd. Natuurlijk nog steeds volledig cover- en tributebandvrij.

De makers van PlugPop hebben de handen ineengeslagen met Kattuk.nl en radioprogramma Kattuk.FM om een knaller van een festival neer te zetten. Dit keer niet in Scum, maar, vanwege het 15-jarig bestaan van Kattuk.nl in De Schuit. Het concept is bekend. Twee podia vol lokale acts met een repertoire van eigen nummers aangevuld met een headliner van (inter)nationale allure.
Het festival wordt geopend door de jonge Katwijkse singer-songwriter Noël Zwetsloot en volledig in stijl afgesloten met de broeierige, psychedelische orgelrock van het Amsterdamse duo zZz. Tussendoor een come-back optreden van de 'Kattukse Motorhead' The Filthy Ewoks (T.F.E.), de psychedelische beach-garagerock van Tijger Tijger en duistere ballads door lokale anti-held Danny Ramirez.
De prog-popband Golden Caves maakt de line-up compleet. Als presentator van het festival heeft de organisatie lokaal cultfiguur Vink weten te strikken.

De Schuit ligt aan de Dwarsstraat. De zaal gaat om 19:30 uur open en de eerste act start al om 20:00 uur. Kaarten in de voorverkoop via www.deschuit.nl kosten 5 euro. Kaarten aan de deur 7,50. De toegang is voor alle leeftijden.

Meer over PlugPop, en foto's, video en reviews van eerdere edities zijn te vinden op www.kattuk.nl


Evangelisatiekoor werkt toe naar 65-jarig jubileum

jubileumconcert n Op 2 november hoopt het Evangelisatiekoor haar 65 jarig bestaan te vieren met een concert in kerkgebouw "De Fontein" aan de Willem de Zwijgerlaan.

Het koor krijgt hiervoor de medewerking van de panfluitiste Carina Bossenbroek uit Nunspeet, de harpistes Marieke Remmelzwaal en Anneleen Neelemans en de sopraan Jacomine van der Plas-Vooijs uit Katwijk. Het koor staat onder leiding van Frans van Riessen en de vaste begeleider op orgel en piano is Floor van Rijn.
Het concert begint om 19.45 uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Gezien het feit dat op genoemde datum meerdere activiteiten zijn meldt het jubilerende koor zich al vroegtijdig, uiteraard in de hoop dat het ook op ruime belangstelling mag rekenen.


Samen Zingen in de Dorpskerk

samenzang n Donderdag 25 oktober zal er weer een zangavond worden georganiseerd in de Dorpskerk.

De kerkdeuren staan vanaf 19.30 uur open en het programma begint om 20.00 uur. Als thema voor deze avond is gekozen "Hij is de Waarheid".
De Zanggroep "De Kandelaar" o.l.v. Corrie Hartevelt zal op deze avond hun medewerking verlenen. De muzikale leiding is in handen van Arjan Wolfswinkel en het muzikale intermezzo zal worden verzorgd door Sarah Remmelzwaal op de dwarsfluit. Rond het thema is een programma samengesteld met passende liederen uit de bekende bundels.
Na afloop is er zoals gebruikelijk gelegenheid om elkaar onder het genot van een kop koffie of thee te ontmoeten.