Taxatie in het Katwijks Museum

taxeren n Op zaterdag 17 november, van 11.00 tot 14.00 uur organiseert het Katwijks Museum een taxatiedag, in samenwerking met Pieter Jorissen, bekend als Specialist Schilderkunst 19e en 20e eeuw verbonden aan het AVRO-programma 'Kunst en Kitsch'.

Hoeveel is het waard en waar komt het vandaan? Zomaar wat vragen die passen bij een taxatiedag. Wie wil weten wat een schilderij, een sieraad of een ander kunstwerk (met uitzondering van munten, penningen, postzegels en onderscheidingen) waard is, kan het voorwerp laten taxeren. Meubelstukken en grote objecten kunnen bij voorkeur getoond worden met een foto.

Het Katwijks Museum organiseert al jaren met veel succes taxatiedagen. Bezoekers betalen per aangeboden object € 2,50 en krijgen bij binnenkomst een volgnummer. De opbrengst komt ten goede aan het Katwijks Museum. Het is ook mogelijk om naderhand een kunstvoorwerp te laten veilen bij een veilinghuis. Hierover kan men daar alle informatie over krijgen.

Het museum ligt aan de Voorstraat 46. De toegang tot de taxatieruimte is gratis. Voor een museumbezoek geldt de normale entreeprijs.