Dirk de Jong: 'Een waanzinnig mooi project'. | Foto: Piet van Kampen
Dirk de Jong: 'Een waanzinnig mooi project'. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Loten voor Katwijk van Oranje zijn nu te koop

n De Jong: 'Katwijkers zullen de loten gaan kopen'

Oranje n Dirk de Jong, vrijwilliger in het project Katwijk van Oranje is er van overtuigd dat de inwoners bereid zullen zijn om loten te kopen om bij te dragen in de kosten van zoals De Jong het noemt: 'Een waanzinnig mooi project'.

Door Piet van Kampen

De Jong is één van die mannen die zich met hart en ziel voor Katwijk van Oranje heeft ingezet. Hij is de drijvende kracht achter de loterij waarvan de hoofdprijs een reis is. 'De winkeliers van Zeezijde hebben veel medewerking aan deze loterij verleend', steekt hij de ondernemers een veer op de hoed. Er zijn 10.000 loten en deze kosten slechts 1 euro per stuk. 'Ik heb ervaring met loten verkopen bij DVS en daar liep het ook heel goed. Je moet natuurlijk wel een goede babbel hebben', lacht hij veelbetekenend. De loten zijn tijdens het project Katwijk van Oranje te koop in de feesttent en in de pop-upwinkel op het Emmaplein.


Organisator

Dat De Jong de taak van de coördinatie en de uitvoering van de loterij toegewezen kreeg lag voor de hand. Willem Schoonenberg de projectleider is al jarenlang een goede kennis van De Jong. Voor DVS hebben zij het nodige al georganiseerd en organiseren lijkt een van de mede-oprichters van DVS - want dat was De Jong - op het lijf geschreven. Zo had hij als ex-militair met een groot netwerk een leeuwenaandeel in de organisatie van de militaire parade met oorlogsmaterieel die afgelopen zaterdag plaats vond. 'Ook ben ik de mensen van de Dakota Association dankbaar voor het beschikbaar stellen van hun materiaal'.

De Jong is bezeten van het project en is dan ook elke dag in de feesttent te vinden. Het moet al raar lopen als de bezoekers er niet zonder een of meerdere loten vandaan komen als zij daar de enthousiaste man tegen komen.