| Foto's: Piet van Kampen
| Foto's: Piet van Kampen Foto:

Betrokken bij Katwijk van Oranje

inzet n Burgemeester Visser prees de betrokkenheid van diverse bedrijven bij het project. Ook dat is een stukje cultuur binnen de gemeente. Net zoals zang en muziek dat ook bij de Katwijkse cultuur past.

Visser prees Willem Schonenberg- mede-organisator van het Noordzee Zomer Festival – voor zijn inzet en creatieve ideeën. Katwijks eerste burger omschreef het project als herdenking, een zoektocht en een beleving. Er is komende weken nog veel meer te beleven.


Programma deze week

• Woensdag 17 oktober, 13.30 uur: Engelandvaren. Ervaar zelf hoe lastig het is om in een kano de branding te trotseren!

• Zaterdag 20 oktober 11.30, 14.00 & 16.00 uur: Voorstelling Muziek van Oranje. Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Een unieke samenwerking van een lokale muziekvereniging en een koor. Het optreden op 20 oktober wordt verzorgd door 'Harmonie Katwijk' en 'KCM Jubilate'.

• Maandag 22 t/m donderdag 25 oktober, 13.30 uur: Engelandvaren. Ervaar zelf hoe lastig het is om in een kano de branding te trotseren.

Doorlopende activiteiten

Dinsdag t/m zaterdag 11.00-19.00 uur: Opbouw Dakota. In de TheaterTent op het Strandplein in Katwijk komt stap voor stap een Dakota tot leven. Je kunt zelf bekijken hoe dit vliegtuig haar vorm krijgt.

Doorlopend vanaf donderdag 18 oktober en dinsdag t/m zaterdag 11.00 tot 17.30 uur: Pop-upstore. In een winkelpand aan de Noordzeepassage wordt een pop-up store ingericht, die ruimte biedt aan een bijzondere expositie met attributen en beeldmateriaal. Ook kun je hier Soldaat van Oranje-merchandise kopen.

Ook kun je tijdens Katwijk van Oranje een fiets- of wandeltocht maken, of deelnemen aan een fotopuzzeltocht. Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen? Bezoek www.katwijkvanoranje.nl

Exposities

Katwijks Museum: Het Katwijks Museum vertoont tijdelijk de bijzondere film 'Stormgetij'. Daarnaast is er een fototentoonstelling met beelden uit WO II en kun je komen kijken naar 'Katwijk in vogelvlucht', met voorwerpen uit deze tijd.

DunaAtelier: In het DunaAtelier op de boulevard is een fotoreportage te zien waarin de Atlantikwall centraal staat.

Torenmuseum: Ben jij benieuwd hoe het was om in de oorlog in Valkenburg te wonen? In het Torenmuseum is een expositie te zien over de gebeurtenissen in Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dorpshuis Valkenburg: Hoe zag het leven van een Engelandvaarder eruit? Dit is te zien bij de gratis te bezoeken expositie in het Dorpshuis in Valkenburg.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding