Kinderen kunnen op 3 november lekker aan de slag met vilt in het Katwijks Museum. | Foto: PR
Kinderen kunnen op 3 november lekker aan de slag met vilt in het Katwijks Museum. | Foto: PR Foto:

Toveren met wol in het Katwijks Museum

Vilt n Op zaterdag 3 november houdt de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang kost € 3,50.

Toveren met wol, wat is dit eigenlijk? Onder leiding van Petra van den Berg www.viltmagie.nl gaan de kinderen hiermee aan de slag. Natuurlijk wordt er eerst een kijkje genomen in het museum om ideeën op te doen voor de sieraden van wol. Daarna gaan de kinderen aan de slag met vilt.

Vilten doe je met behulp van wol. Wol is er in allerlei kleuren. Je legt eerst de wolvezels uit. Verder gebruik je ook zijde en andere vezels totdat je tevreden bent met je armband, ketting of keycord. Daarna ga je vilten met behulp van water, zeep en je handen totdat er een stevige stof is ontstaan. Uitspoelen en drogen en daar heb je jouw creatie. Doe deze dag kleren aan die nat mogen worden. Het leuke is: het lukt altijd.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Jeannette de la Parra via educatiekatwijksmuseum@gmail.com

De volgende jeugdactiviteiten zijn op 10 november een workshop op z'n Romeins en 8 december de workshop kerstkaarten maken.