De kinderen van RKBS De Horizon en De Vrolijke Noot kwamen in actie voor hulp aan Sulawesi. | Foto: Piet van Kampen
De kinderen van RKBS De Horizon en De Vrolijke Noot kwamen in actie voor hulp aan Sulawesi. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Spontane actie van kinderkoor en basisschool voor Sulawesi

n De Vrolijke Nootjes en De Horizon slaan handen ineen

hulpactie n 'Kom vooruit, ga ervoor, ja wij zingen nu in koor. Want wij moeten mensen helpen, na die beving overstelpen met veel geld voor heel veel hulp, ga ervoor'. Dit is de tekst van het refrein van het lied dat Agnes Bol schreef naar aanleiding van de natuurramp die het Indonesische eiland Sulawesi zo zwaar heeft getroffen.

Door Piet van Kampen

Agnes is dirigente van kinderkoor De Vrolijke Noot van de Joannes de Doper Parochie. Tevens is zij 'juf' op de R.K. basisschool De Horizon. Naar aanleiding van de natuurramp die het eiland Sulawesi trof schreef zij een lied. Op donderdag 4 oktober werd het lied gerepeteerd, gefilmd en op hun Facebookpagina geplaatst (Kinderkoor De Vrolijke Noot). De intentie hierachter is om geld te genereren voor de landelijke actie van giro 555. Omroep MAX pikte dit op en bezocht vorige week woensdag de school. Daar werden opnamen gemaakt in de klas van Agnes en op het schoolplein waar De Vrolijke Nootjes hun hoogste lied met overgave zongen. De opname werd diezelfde avond nog door de omroep uitgezonden.


Enthousiast

Het was voor Agnes een één-tweetje om haar koor op school te laten zingen want het koor bestaat uit leerlingen van De Horizon. Het idee werd enthousiast ontvangen. Directeur Herbert van Elteren: 'Agnes doet zo veel en nu dit weer. Zij is erg enthousiast en ons hele team is enthousiast. Ook de kinderen weten waar de actie voor bestemd is. Het is te kort dag om iets zoals bijvoorbeeld een sponsorloop te organiseren. Nu zijn ze gevraagd om thuis of bij opa en oma een donatie voor deze actie te vragen' licht de directeur toe. Hij drukt op de bel en de leerlingen en het koor verzamelen zich op het schoolplein. De tv-ploeg van MAX is paraat en het lied wordt vol overgave gezongen.
Na de laatste klanken maakt Van Elteren de tussenstand bekend en die is in die korte tijd al ruim € 2.300,-. Een mooi begin van de actie die tot donderdag 25 oktober loopt.
Wat vinden de kinderen ervan? Olivia (7) uit groep 4 heeft net als een aantal klasgenootjes het refrein mee gezongen. Zij zingt samen met een paar anderen het nog even voor voordat zij vertelt waarvoor de actie is bestemd. 'Het is voor de mensen in Sulawesi want daar was een aardbeving en een overstroming. Het is heel erg'.