Afbeelding
Foto:

Van Zessen Claer steunt Jeu de Boules-Vereniging

Petanque n In gesprek met de voorzitter Cees van der Ende en initiator Ton Diepenhorst van de Jeu de Boules-Vereniging Katwijk blijkt dat het gaat om een snelgroeiende sport. "We groeien als kool", vertelt voorzitter Van der Ende enthousiast. "Waarschijnlijk moeten we binnenkort zelfs een wachtlijst voor nieuwe leden invoeren. Een teken dat onze vereniging in een behoefte voorziet".

"Elke week komen er wel leden bij", vertelt Van der Ende. "En wij zijn nu pas 1,5 jaar bezig en hebben al 92 leden. De accommodatie achter Sporthal Cleyn Duin is top. We hebben hier 14 banen, waar 4 tot 6 personen op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag, dinsdag- en donderdagavond + zaterdagmorgen kunnen spelen. Het clubhuis heet 'Buuthuis', vernoemd naar de Franse naam van het kleine rode balletje: 'Le But'. Ons jongste lid is zelfs een jongen van 13 jaar, die met z'n vader mee komt. En die gooit geweldig."
De verkiezing tot 'Sportinitiatief 2017 van de gemeente Katwijk' in januari heeft de vereniging veel positiefs opgeleverd. Ook het gewonnen geldbedrag kwam prima van pas. "Sponsoring is voor elke vereniging van levensbelang", vertelt Diepenhorst. "Vanwege de combinatie van gezelligheid, sociaal contact en beweging levert onze vereniging een positieve stimulans aan de Katwijkse gemeenschap."