Bas Rozendaal was topscorer tegen CobraNova. | Foto: Wim Kulk
Bas Rozendaal was topscorer tegen CobraNova. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 verliest van CobraNova

Basketbal n In een bloedhete sporthal in Voorburg werd een wedstrijd gespeeld waarin het er figuurlijk ook erg heet aan toe ging. Vooral 'trots' stond op het spel. Aan de ene kant oud-speler Joey Schelvis, hij speelt nu bij CobraNova. Hij wilde natuurlijk vlammen tegen zijn oude ploeg en aan de andere kant de spelers van Solar-systemen Grasshoppers die maar wat graag van CobraNova en dan vooral Joey wilden winnen.

CobraNova vliegt met 2 driepunters uit de startblokken. Gelukkig kunnen de mannen van Grasshoppers genoeg terug doen en in dit kwart werd er door beide kanten veel gescoord. Uiteindelijk wint Grasshoppers dit kwart met 2 punten verschil. 24-26.

In het 2e kwart is het een ander verhaal. De verdediging van beide teams wordt opgeschroefd en hierdoor hebben beide ploegen moeite met scoren. CobraNova profiteert hier het meeste van en komen tot een 10 punten voorsprong. In deze periode krijgt de coach een technische fout en vervolgens krijgt Bas Rozendaal een technische omdat de scheidsrechters vond dat hij een schwalbe maakte. Hierover zijn de meningen verdeeld. Een kleine eindsprint van Grasshoppers en het verschil wordt weer teruggebracht tot 1. De ruststand is 39-38.

Na rust beginnen de mannen slap en CobraNova kan gemakkelijk een gaatje slaan. Telkens als Grasshoppers zichzelf weer terug knokt in de wedstrijd wordt dit teniet gedaan door een makkelijke score of driepunter aan de andere kant. Hierdoor bleven de Katwijkers achter de feiten aanlopen. Wel wordt dit kwart geprobeerd de lange mannen van Voorbug uit te schakelen door de bal telkens maar weer aan Bas Rozendaal inside te geven. Hierop moest Voorburg een fout maken of met 2/3 personen rondom Bas hangen. Het 3e kwart eindige in een 61-56 achterstand.

In het 4e kwart bleef het verschil erg lang rond de 8 punten. De scores gingen over en weer. Telkens als Grasshoppers iets goeds deed, kwam CobraNova weer met een goede actie. Pas in de laatste paar minuten toen Glenn Schijf: een aanvallende fout mee kreeg, de bal wist te veroveren, een mooie driepunter erin schoot en een harde drive naar de basket maakte kwamen de Mannen wel heel dichtbij.

Met 2 punten achterstand en nog 17 seconden te spelen krijgt Glenn Schijf de bal, hij levert de bal in bij Sjoerd van Vilsteren die vervolgens een pick&roll wil spelen met Wouter Breel. Dit laatste komt er echter nooit van maar met een gelukje krijg Wouter een fout mee. Op dit moment staat er nog 1 seconde op de klok. Hij moet dus beide vrije worpen verzilveren om er een verlenging uit te slepen. De eerste vrijworp gaat net mis en de tweede bal schiet hij expres mis zodat er wellicht in de aanvalsrebound gescoord kan worden. Dit lukt helaas niet en zo wordt de wedstrijd met 80-78 verloren. Jammer, maar het seizoen is nog erg lang en er zijn genoeg nieuwe kansen.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 13 oktober. De oorspronkelijke tijd van 21.00 uur verandert misschien naar 18.45 uur. Dit omdat de wedstrijd van Dames 1 niet door gaat. Op de website van Grasshoppers het laatste nieuws.