Omwonenden positief over Oeverpolder

woongebouw n Op 27 september hebben de gemeente en Dunavie het plan getoond voor de locatie Oeverpolder in de wijk Hoornes. Oeverpolder staat voor een stuk grond tussen de Pniƫlkerk en het kantoorgebouw Het Kwadrant.

Architect Thomas Gillet van studio VVKH uit Leiden lichtte het ontwerp toe aan de omwonenden. In het nieuwe woongebouw komen 52 twee- en driekamerappartementen met lift, in drie en vier bouwlagen. De energiezuinige woningen worden gasloos gebouwd en daarom voorzien van een innovatief warmte- en warmwatersysteem en zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw na de zomer van 2019 start.

De omwonenden kregen een presentatie van het ontwerp en daarna de gelegenheid om vragen te stellen aan de architect, de gemeente en Dunavie. De gemeente gaf een toelichting op het ontwikkelproces, het parkeren en het bouwrijp maken van de locatie. De reacties van omwonenden waren positief. Vier omwonenden hebben zich opgegeven voor het meedenken over het ontwerp van de groenzone tussen de nieuwbouw en Het Kwadrant.

De komende twee maanden worden de plannen verder uitgewerkt.