De vernieuwde biljartzaal van de Zwanenburg. | Foto: PR
De vernieuwde biljartzaal van de Zwanenburg. | Foto: PR Foto:

Open huis Zwanenburg

senioren n Op initiatief van de AOBK en het Welzijnskwartier, met veel inzet van vrijwilligers en medewerking van enkele bedrijven en sponsoren is iets moois tot stand gekomen. Alle gebruikers van het Dienstencentrum zijn op zaterdagochtend 13 oktober aanwezig om de bezoekers een indruk te geven wat hier allemaal gebeurt. Het Welzijnskwartier presenteert hun activiteiten het Teamso is aanwezig, het seniorweb, de AA, Alzheimer Katwijk etc. en uiteraard de AOBK.

Er is een ruimte gecreëerd welke op diverse manieren gebruikt kan worden zoals leslokaal voor seniorweb, taalcursussen, vergader- en werkruimte maar ook een gezellige huiskamer. De huiskamer is nog niet helemaal af, dat kan ook niet want de toekomstige kamergenoten worden gevraagd hun ideeën te geven. Niet alleen ouderen worden hiertoe uitgenodigd, iedereen is welkom. Het is een ruimte waar we koffie of thee kunnen drinken en wat kletsen.

Biljartkamer

Er is een mooie biljartruimte gemaakt waar men met zijn allen trots op is. De afdeling onderhoud KBM heeft onder leiding van Jan Bart van der Plas met zijn vaklieden Jaap Hoek, Ben Imthorn en Kees van Duijn in een kort tijdsbestek deze werkzaamheden tot volle tevredenheid uitgevoerd. Dit samen met Wim van Duijn van De Wit Totaal e-Techniek. De AOBK is ook bijzonder in hun nopjes met de bijdrage van Schildersbedrijf A. Guijt en Zn en Haasnoot Wonen.

Heel bijzonder was het om te zien hoe de oudjes, leden van de biljartvereniging en AOBK, zich hebben uitgesloofd en een geweldig resultaat geleverd.

Tussen 10.00 en 12.30 uur kan men zich deze ochtend ook nog aanmelden voor het gratis lidmaatschap van de AOBK tot december. De koffie, thee frisdrank staat klaar en is gratis.


Cantate Deo geeft jubileumconcert

Jubileum n Het Chr. Gemengd Koor Cantate Deo is opgericht in 1943 als kerkkoor. Later werd het Chr. Gemengd Koor en is Cantate Deo er aan toegevoegd.

Het koor heeft in al die jaren veel muziek ten gehore gebracht. Het eenvoudige lied, maar ook de Oratoria Die Jahreszeiten, Die Schöpfung van J. Haydn, Messe Solenelle van Gounod, de Marcus Passie van Hans Boelee.

Zo werd er gezongen in Monnickendam en in De Doelen in Rotterdam. Ook gingen het naar De Meern. In de Dr. Philipszaal in Den Haag werd gezongen met vier koren. Het koor zong het Gloria van Vivaldi, de 'Kerstcantate Jezus het licht der wereld' van Jan Vermeulen, Penitence, Pardon and Peace van J.H. Maunder, de koralen uit de Johannes Passion, Psalm 23 van Martin Zonnenberg.

Tijdens het concert krijgt men een programma te horen waar het Oratorium 'Schepping' van Johan Bredewout de aandacht vraagt. In het programma staan alle onderdelen vermeld. In het voorprogramma worden werken uitgevoerd van Roland Smart, Charles Gounod, César Franck, Antonion Vivaldi, George M. Vail, Marco den Toom, Gabriel Fauré en Henry Purcell. Cantate Deo heeft met veel enthousiasme naar dit Jubileumconcert toegeleefd. Wij hopen, dat u als luisteraar er net zoveel luisterplezier aan beleeft, als wij er het afgelopen jaar aan gehad hebben.


Vrijdag 12 oktober in Kerkgebouw De Fontein, Willem de Zwijgerlaan. Aanvang 20.15 uur; kerk open 19.45 uur. Kaartverkoop bij de leden, in de kerk en bij Adri van Rijn, tel. 4029682.


Afbeelding