De plannen voor de laatste twee bouwfasen in de Zanderij liggen ter inzage. | Foto en tekst: Piet van Kampen
De plannen voor de laatste twee bouwfasen in de Zanderij liggen ter inzage. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Nieuw stuk Zanderij ingevuld

Woningbouw n Los van het gebied Duinvallei waar over bouwplannen momenteel nog niet wordt gerept zijn er nog twee braakliggende stukken grond in de Zanderij. Aan de noordzijde een gebiedje dat de naam 'Parc van Catwijck' (23 woningen) gaat krijgen en aan de zuidpunt een toekomstige bouwput die luistert naar de naam 'Hof van Zilt' (23 woningen).

Belangstellenden konden vorige week dinsdagavond tijdens informatiebijeenkomst in het gemeentehuis hun licht opsteken. Wethouder Gerard Mostert jr. lichtte toe dat het ontwerpbestemmingsplan ouder dan 10 jaar was en opnieuw gepresenteerd dient te worden. 'Service van de zaak' noemde hij het.

Het ligt zes weken ter inzage. In het eerste kwartaal van 2019 moet het worden vastgesteld en de benodigde vergunningen worden verleend. De belangstelling voor de plannen was bepaald niet groot te noemen doch degenen die er waren toonden de nodige interesse. Elise Varkevisser die nu nog thuis woont wil met haar vriend Jaap van Beelen graag een eigen woning betrekken. Liefst in een nieuw huis in een wijk met kinderen. 'Ik ben hier niet voor niets en hoop dat het haalbaar is' klonk zij hoopvol.

Doorvaart

Bij de tekening van het plan Zilt was het nogal rumoerig. Bewoners van de Zeewinde keken kritisch naar de plannen. Een aantal van hen heeft een bootje liggen in de Zanderijsloot die betrekkelijk smal is maar wel toegang biedt naar de Oude Rijn. Als aan de overzijde van het water waar de nieuwe woningen komen vrezen zij dat de bewoners met een bootje hun vaartuig daar ook zullen aanleggen. Weliswaar staan er bij de huizen die aan het water grenzen kleine haventjes ingetekend maar die zijn veel te klein volgens bezorgde buurtgenoten. 'Daar past geen enkele sloep in' wist een kenner op voorhand. Of de bezwaren zullen worden gehoord en in eventuele wijziging in het plan worden meegenomen is nog maar de vraag. Andere belangstellenden die een oogje hadden op een mogelijk nieuw stekkie waren meer benieuwd naar de prijs. Op het oog lijkt deze in Zilt hoger uit te vallen dan in Parc Catwijck.

www.parcvancatwijck.nl, www.hofvanzilt.nl