Natuurcentrum in teken vogeltrek

tellen n Zaterdagochtend 6 oktober kan men zich in het Natuurcentrum Katwijk laten informeren over de vogeltrek. Bij goed weer voor vogeltrek zijn er korte excursies door de zeereep voor de Boulevard naar de vogeltelposten.

Het Natuurcentrum neemt dan deel aan de internationale vogelteldag Euro Birdwatch 2018. In meer dan 35 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten, waaronder de bekende Katwijkse telposten Savoy en De Puinhoop. Ook vanaf de nieuwe locatie van het Natuurcentrum Katwijk wordt geteld.

Voor de Euro Birdwatch 2018 gaat het Natuurcentrum Katwijk op zaterdag 6 oktober om 08.00 uur open. Is er goede vogeltrek (en dat is sterk afhankelijk van het weer), dan worden er korte excursies gemaakt over het schelpenpad door de zeereep naar de ongetwijfeld bemande telposten Savoy en/of de Puinhoop. Maar ook met slecht weer en weinig of geen vogeltrek is iedereen welkom. Er is die ochtend een informatiestand zijn van de Vogelclub Katwijk, de Werkgroep Berkheide en de Stichting Duinbehoud.