Jake Prins stijlvol naar de basket voor 2 punten. | Foto: Wim Kulk
Jake Prins stijlvol naar de basket voor 2 punten. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Slap begin maar toch winst voor Grasshoppers

Basketbal n Na een slap begin vechten de mannen van Solar-systemen Grasshoppers zich in de tweede helft terug om de overwinning te pakken tegen de Groene Uilen.

Nog geen 5 minuten in de wedstrijd en het team van Coach Reitsema stond al tegen een achterstand van 10 punten aan te kijken. Met een zogeheten ijshockey wissel wisselde hij alle 5 spelers tegelijkertijd. Dit resulteerde wel in wat meer scores, alleen de Groningers wisten ook nog steeds de basket makkelijk te vinden. Groningen dat veel kwaliteit heeft moeten inleveren ten opzichte van vorig seizoen en het moet doen met veel jonge spelers. Toch was hier in deze periode niets van te merken. Het 1e kwart eindige in 14-25 voor Groene Uilen.

In het 2e kwart ging het aanvallend een stukje beter. De mannen waren echter nog niet helemaal met hun kop erbij. Schijnbewegingen zorgen ervoor dat ze gemakkelijk voorbij werden gespeeld en zo konden de Groningers makkelijke schoten van buiten nemen en benutten. De rust werd bereikt met een 34-44 achterstand.

Na de rust gingen de koppen opnieuw bij elkaar. Er moest iets gebeuren om de overwinning te pakken. Met keiharde defense en vechtlust kwamen de mannen puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Steals werden gepakt en eindelijk konden de mannen het spel spelen wat zij graag wilden spelen. Jos van der Laan zorgde voor de eerste voorsprong van de avond met 51-50. Hierna kwamen er nog een aantal goede acties van de snelle guard, die na een slechte 1e helft zich goed had herpakt. Sjoerd van Vilsteren nam het initiatief in de verdediging en hielp waar nodig zijn teamgenoten hiermee. In dit kwart wisten de Groningers maar 8 punten te scoren tegenover 25 punten van Grasshoppers. Zo werd aan het einde van het derde kwart de tussenstand van 59-53 bereikt.

In het 4e kwart gingen de mannen van Grasshoppers nog even door met fanatiek spelen en zo werd er een grotere marge bereikt. Toch werd hierna de focus nog even een verloren. De Groningers die de hele wedstrijd al van scherp schoten van achter de driepunstlijn wisten er in dit kwart nog een paar te benutten waardoor de voorsprong toch weer wat kleiner werd tot 8 punten. Uiteindelijk kwam de eindstand op 82-69.

Volgende week gaan de mannen op bezoek bij CobraNova, waar oud-speler Joey Schelvis nu speelt. De wedstrijd in het Forum Kwadraat, Voorburg begint om 18.15 uur.

Zege Catwijck D1 op Hisalis

hockey n Na de verloren uitwedstrijd bij Catwijck vorig seizoen waren de dames van Hisalis gebrand om nu te gaan winnen. Echter dachten de bezoekers daar ook zo over.

Na een slordige 20 minuten, waarin het ontbrak aan scherpte en felheid bij Hisalis, stond de score op 0-2 voor Catwijck. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Hisalis meer in hun spel. Helaas was het niet voldoende om de wedstrijd om te buigen. Na de 0-3 van Catwijck kon Hisalis wat terug doen: op slag van rust wist Jolien van Schieveen wist te scoren vanuit een strafcorner.

In de tweede helft probeerde Hisalis de achterstand goed te maken door sneller en actief hockey. Ondanks mooie reddingen van keepster Laura Vos, wist Catwijck nog de 1-4 te scoren. In de laatste 10 minuten wist Hisalis vaker de achterhoede van Catwijck onder druk te zetten en konden de dames zelfs wat kansen te creƫren. Helaas was dit te laat en niet genoeg en bleef de eindstand staan op 1-4.