Nazomer-concert in De Fontein

concert n Op vrijdagavond 5 oktober aanstaande vindt in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt "De Fontein" aan de Willem de Zwijgerlaan 1a een uniek zangevenement plaats. Het Katwijks Mannenduo "Jizráhja" heeft speciaal voor deze gelegenheid de samenwerking gezocht met het meisjeskoor "De Jonge Lofstem" uit Lisse.

Het Katwijks Mannenduo Jizráhja, bestaande uit de tenoren Floris Ouwehand en Dirk Verschoor, is opgericht in 2015. De mannen treden regelmatig op in verzorgingstehuizen en werken steeds vaker mee aan zangavonden. Arjan Wolfswinkel, vanaf de oprichting hun muzikaal (bege-)leider, schrijft of bewerkt de muziek die zij vertolken.
Meisjeskoor "De Jonge Lofstem" telt ongeveer 75 leden en staat de laatste jaren onder leiding van dirigent Jan van der Schrier. Van der Schrier arrangeert een deel van het repertoire zelf, maar gebruikt ook muziek van bijvoorbeeld Peter Wildeman en Loek van der Leeden.

Zowel het mannenduo als het kinderkoor zingen vrijdagavond fraaie arrangementen van bekende liederen. Daarnaast staat ook samenzang op het programma.
De muzikale begeleiding is in handen van Dirk Honders (piano) en Arjan Wolfswinkel (orgel). Ben Ligtenberg zal de avond openen en sluiten.
De avond begint om 19.30 uur en de deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.