Stemmen voor Katwijks mooiste Natuurfoto 2018

stemmen n De natuurfotowedstrijd 'Katwijks mooiste Natuurfoto 2018' van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt heeft meer dan 360 prachtige beelden opgeleverd. De jury maakte een selectie van twaalf genomineerden, het publiek kiest daaruit de uiteindelijke winnaars.

De jury, bestaande uit Menno van Duijn, Hans Kruyt, en Arjan van Duijvenboden, had de mooie maar moeilijke taak om per categorie (jeugd en volwassenen) zes genomineerden te kiezen. "Het niveau was net als voorgaand jaren weer hoog, maar deze twaalf foto's vinden wij het meest in het oog springend'', zegt Van Duijvenboden. "Aan het publiek van het Natuurcentrum Katwijk de taak om daar de twee winnaars uit te kiezen.''


De foto's waarop men kan stemmen zijn vanaf 6 tot 27 oktober te zien in het Natuurcentrum Katwijk, op de hoek Boulevard/Voorstraat, tegenover Hotel Noordzee. Deze foto's zijn door Foto Kruyt afgedrukt en ingelijst en vormen bij elkaar een mooie expositie.


Stemmen kan echt alleen in het Natuurcentrum. Het Natuurcentrum is geopend op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17.00 (voor extra openingstijden zie de website www.natuurcentrumkatwijk.nl). De foto's met de meeste publieksstemmen zullen worden uitgeroepen tot Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2018 (jeugd/volwassenen). Alle twaalf finalisten krijgen de ingelijste foto mee naar huis. De winnaar in haar/zijn categorie ontvangt een cheque van 250 euro, de nummer twee van 150 euro en de nummer drie van 100 euro.


Van Duijvenboden: "Van de prijsuitreiking op 27 oktober maken we een mooie Natuurfotodag, met een lezing van Sony-ambassadeur Gustav Kiburg en een vrije inloop bij het Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt.''