Besluitvorming 333 meterbaan in beslissende fase

schaatsen n Op donderdag 4 oktober wordt het D-day. Dan wordt er zowel in Katwijk als in Alphen aan de Rijn besproken of er steun komt voor het realiseren van de extra meters die nodig zijn voor een echte wedstrijdbaan van 333 meter.

Voor de Katwijkse IJsclubs een unieke kans om alle activiteiten onder één 'dak' te brengen, de saamhorigheid te verhogen en een flinke stap vooruit te zetten. In Katwijk begint om 20.05 uur een oordeelvormende commissievergadering.

Vooraf zal er rond 19.00 uur een heuse 'droogtraining' door de fanatieke trainers voor de jeugd van Voorwaarts en de Rijnsburgse IJsclub verzorgd worden in de hal van het gemeentehuis. Henk Perdok zal namens de drie Katwijkse ijsclubs gebruik maken van het spreekrecht, evenals Dennis v.d. Hoorn namens het district Sassenheim en Philip v.d Post uit Teylingen namens de Stichting IJshal Leiden. Zij zullen onder meer bepleiten dat deze 333 meter baan niet alleen voor het topsportklimaat, maar zeker ook voor de breedtesport in Katwijk en de regiogemeenten een enorme impuls zal betekenen. Daarnaast zal benadrukt worden dat realisatie van de 333 meter baan, tevens de duurzaamste van Nederland, een eenmalige kans is die de gemeente op zichzelf nooit zou kunnen realiseren, maar juist in regioverband wel. Uiteindelijk heeft de Raad het laatste woord, hoogstwaarschijnlijk op 18 oktober.

In Alphen wordt tegelijkertijd een commissievergadering gehouden, waarbij o.a. vertegenwoordigers van de Alphense IJsclubs, Jos Arts van Stichting IJshal Leiden en voormalig Olympisch kampioen topschaatser Mark Tuitert zullen inspreken. Daar komt zelfs het dweilorkest de Blaaskaken uit Boskoop optreden op het stadhuisplein in Alphen. Mochten de gemeenteraden in beide grote gemeentes Alphen en Katwijk positief besluiten is de kans groter geworden dat de Leidse Raad in november het groene licht geeft voor de bouw van een 333 meterbaan.


Topsport in Japan

vechtsport n Voor de tweede keer dit jaar waren Floris Hoek, Cem Senol en hun coach Gerard Gordeau afgelopen week in Osaka, Japan. De Katwijkers zijn al vaker in Japan geweest om hier mee te doen aan verschillende toernooien.

Op dit toernooi waren meer als 500 deelnemers aanwezig verdeelt over verschillende klassen, ieder op zijn eigen niveau. Zowel Cem als Floris zitten beide in de pro klasse. Zwaargewicht en middengewicht. In een full-contact Karate toernooi wordt er gestreden op knock-out / knock-down regels, dit betekent dat alles gegeven moet worden om te winnen. Er moet tegen meerdere tegenstanders gevochten worden over meerdere ronden in korte tijd.

Voor Floris en Cem was deze reis weer de moeite waard. Aan het eind van de dag wist Floris met zijn dynamische stijl de 3e plaats te bereiken. Cem werd na meerdere keiharde partijen 2e bij de zwaargewichten. Het is de 4e keer op rij dat hij op het podium staat in Japan, een prestatie die bijna niemand hem na doet.
In de eerste ronde stond Cem tegenover een leerling van Toshiyuki Atokawa. Deze Atokawa is een bekend K1 vechter en
28 jaar eerder waren Atokawa en de coach van Cem, Gerard Gordeau tegenstanders in de K1-organisatie.

Na de wedstrijden zijn ze weer snel terug gekomen naar Katwijk, geen moment rust want in hun club Osaka is het druk. Aankomend weekend 2 evenementen waar de leerlingen meedoen aan competitie. Naast wedstrijden is de club bezig met het verzorgen van introductielessen voor de jeugd.