Drie jonge 'Van der Plasjes' slaan onder toezicht van de moeder en wethouder Gerard Mostert de eerste paaltjes. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Drie jonge 'Van der Plasjes' slaan onder toezicht van de moeder en wethouder Gerard Mostert de eerste paaltjes. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Start uniek woningbouwproject

paal n Vorige week vrijdag sloegen drie jeugdige toekomstige bewoners 'de eerste paal' voor 9 woningen in Rijnsoever Noord. Het was de officiƫle start van de bouw waar aannemer N. van Duin uit Noordwijk op de reeds in de grond gedreunde 118 palen gaat bouwen.

Het is een bijzonder project omdat de eigenaren zelf inspraak hadden over de bouw maar vooral over de inrichting van hun toekomstige stulpje. Het gezin van der Plas is een van de gelukkigen die medio mei 2019 hun woning kunnen betrekken.

'Iedereen had de vrijheid voor een passende indeling maar de uitstraling naar buiten is in samenwerking met de gemeente bepaald' vertelt Van der Plas die reikhalzend uitziet naar volgend jaar mei. Dat doen ook Gerard en Ria de Jong die momenteel nog in de Uranus wonen. 'In samenwerking met de architect zijn we tot onze ideale woning gekomen, alles gelijkvloers, schitterend' klinkt Gerda de Jong opgetogen. 'Ja je wordt een dagje ouder en dan is dit geweldig'. Wethouder Gerard Mostert jr. betitelde het als een fantastisch project. 'Misschien een goed voorbeeld voor de huizen die wij in Nieuw Valkenburg gaan bouwen' blikte hij vooruit. Vervolgens mochten Julius, Duuk en Livia van der Plas formeel de eerste paaltjes slaan.