Landelijke schildersdag in Vakcollege Rijnmond

vakmensen n De vakgroep schilders 'de Rijnstreek' organiseert met studieclub schilders (SCS) 'de Rijnstreek' op zaterdag 6 oktober de landelijke schildersdag in het Vakcollege Rijnmond aan de Louise de Colignylaan 2 in Katwijk aan Zee. De organisatie rekent van 9.00 – 18.00 uur op een grote toeloop uit het gehele land.

De SCS is in 1946 opgericht om de grote toeloop van ongeschoolde schilders op een ontspannen manier en in clubverband op de hoogte te brengen van de ins en outs van het schildersvak. De activiteiten van de SCS zijn een vorm van 'leven lang leren'. De SCS kent 15 clubs verspreid over het land met in totaal ongeveer 2000 leden. Jaarlijks organiseren deze clubs gezamenlijk zo'n 70 tot 80 avonden waar vaktechnische onderwerpen in een ontspannen sfeer worden behandeld.

Deze landelijke schildersdag is tevens de startbijeenkomst voor het nieuwe winterseizoen. Daarnaast vind er de prijsuitreiking plaats van de landelijke vakwedstrijd, die bestaat uit verschillende categorieën voor zowel studerenden als vakspecialisten. Hieraan doet de toppers van de bedrijfstak mee in onderdelen als o.a. hout- en marmerimitatie. Alle ingezonden werkstukken zijn tijdens deze dag in het Vakcollege Rijnmond bij de praktijklokalen te bezichtigen. Daarnaast kunnen alle aanwezigen kennismaken met de rijke historie die Katwijk heeft met kunstschilders middels o.a. een presentatie van en een bezoek aan het Katwijks Museum.

Leden van de SCS en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.studieclubschilders-nederland.nl of www.landelijkeschildersdagkatwijk.nl.