Via Kruyt.nl kan men via een Virtual Foto Workshop beter leren fotograferen. | Foto: PR
Via Kruyt.nl kan men via een Virtual Foto Workshop beter leren fotograferen. | Foto: PR Foto:

Nederlandse primeur: Virtual Foto Workshop

fotocursus n We hebben een gesprek met Hans Kruijt van de bekende fotowinkel te Katwijk. Hans heeft een gloednieuw concept gestart, namelijk de Virtual Foto Workshop. Hij legt uit wat het inhoudt.

De mobiele telefoon gebruik je om virtueel samen met Hans een fotocursus te doen. Je loopt met je fotocamera en mobieltje een route over de Boulevard waar je allerlei oefeningen gaat uitvoeren met je fototoestel. Het betreft handmatige instellingen, dus je fotocamera moet er wel geschikt voor zijn. De workshop kan overigens op iedere locatie uitgevoerd worden, maar op de Boulevard is wel het leukste.
De doelgroep is startende fotografen, maar ook als opfriscursus is het superhandig. In de winkel of online koop je voor een zeer aantrekkelijk tarief een voucher met een toegangscode. Met deze code is de workshop een maand lang geldig.


Er worden vijf thema's behandeld, die je om de beurt kan starten. Als je halverwege wilt stoppen is dat mogelijk. Dan ga je later weer verder om het af te maken. De thema's zijn portretfotografie, landschapsfotografie, macrofotografie, sportfotografie en lange sluitertijden. Wie deze workshop heeft gevolgd gaat uiteraard veel mooiere foto's maken. Je kan zelfs na afloop van de workshop je resultaten in de winkel laten zien en bespreken of uitprinten.


De workshop is in samenwerking met Sociaal TV gemaakt, die ook o.a. Katwijk Actueel en Podkat maken. Zij zijn uiterst succesvol in het maken van leuke content gericht op jonger publiek. Dat is ook de doelgroep die Hans wilt benaderen hiermee. Hij wil hen laten zien dat de locale winkel meer te bieden heeft en ook hypermodern is.
Het is een heel makkelijk uitvoerbare workshop, maar je hebt wel een mobiele data netwerk nodig om de items te volgen. Iedereen kan het doen, zolang je camera maar instelbaar is. Dit kan ook voorafgaand door Hans of zijn collega's worden beoordeeld.

Als je meer wilt weten kan je kijken op de website van KRUYT.nl onder het kopje cursussen. Daar wordt het nogmaals uitgelegd en kan je ook de workshop starten. Uiteraard kan je ook in de winkel aan Hans vragen hoe het werkt. Hij helpt graag.