De primeur van Burendag in de Koestal trok veel buurtgenoten. | Foto: Piet van Kampen
De primeur van Burendag in de Koestal trok veel buurtgenoten. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Burendag in de Koestal

burenfeest n Afgelopen zaterdag was het de landelijke Burendag. In steeds meer gemeenten worden er in buurten en wijken initiatieven ontplooid om er op deze dag iets gezelligs van te maken. Ook in de gemeente Katwijk waren er een aantal activiteiten van uiteenlopende aard georganiseerd door mensen die het voortouw nemen. Eén van hen is Angelique Hogewoning uit de Koestal.

Door Piet van Kampen

Angelique vond het jammer dat het in de Koestal een beetje 'ingeslapen' was, het buurtgevoel dat vroeger meer leefde. 'Ik wil de boel weer wakker maken' sprak zij zich een aantal geleden in deze krant uit. De gedreven vrouw ging aan de slag en won de sympathie van enkele vrijwilligers in de wijk. Zelf heeft Angelique goede contacten bij Welzijnskwartier waar zij zich ook actief voor inzet. Ook daar vond zij een luisterend oor en vanuit deze organisatie kreeg zij volop steun en medewerking om Burendag te organiseren. Ook de Wijkraad en de winkeliersvereniging van het Bosplein. Ze deden een duit in het zakje.


We gaan door

Op vrijdag was het allemaal nog twijfelachtig of het wel door kon gaan. De herfst op z'n best had haar intrede gedaan doch zaterdag leek het allemaal iets betere te worden. Vrijdagavond ging er een mailtje naar de betrokkenen met de verlossende tekst WE GAAN DOOR!

Een open grasveld aan de Prins Bernhardlaan werd feestelijk opgetuigd en was 'the place to be' voor de geïnteresseerden buurtbewoners. Er werd gepicknickt met allerhande eigen inbreng, workshops, een springkussen, muziek, schminken, fruitspiesjes gemaakt, gezellig gekletst en veel ander vertier.
'Heel bijzonder, de buurt leeft en deze dag brengt mensen bij elkaar' gaf wethouder Van Helden in zijn openingswoordje aan. Het feit dat de bewindsman aanwezig was geeft wel aan dat ook vanuit de gemeente dergelijke initiatieven worden gewaardeerd. Co Viele uit de wijk: 'Super wat zij doet. Anders had ik hier niet gezeten. Bewoonster Veronica Bouw: 'Het is een topinitiatief en ik help waar ik kan helpen'. Kijk, bij deze mensen leeft het echt.