De genomineerde en winnende vrijwilligers van 2017 samen op de foto. | Foto: Paul van Houten
De genomineerde en winnende vrijwilligers van 2017 samen op de foto. | Foto: Paul van Houten Foto: Paul van Houten

Wie worden de vrijwilligers van 2018?

Verkiezing n Vrijwilligers zijn de helden van onze samenleving. De een doet het georganiseerd en in groepsverband bij een vereniging, de ander zelfstandig om een individu te helpen. Allemaal doen ze het vanuit hun hart omdat het belangrijk en zinvol is.

Met de verkiezing 'Vrijwilliger van het jaar' geeft de gemeente uiting aan haar waardering voor al die mensen die zich belangeloos en enthousiast inzetten voor de medemens en samenleving. Vrijwilligers verrijken het maatschappelijk leven, zijn belangrijke verbindende schakels en bieden een helpende hand, luisterend oor en troostende woorden.

De jaarlijkse verkiezing is ook bedoeld om de vrijwilligers beter in beeld te brengen en anderen te stimuleren zelf ook als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Geldprijs

Kent u een actieve en betrokken vrijwilliger die het volgens u verdient om extra gewaardeerd te worden voor zijn of haar inzet? Dan kunt u deze vrijwilliger op dit moment voordragen voor een van de vrijwilligersprijzen.

Het maakt niet uit hoelang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week maar dat iemand vrijwilligerswerk doet naar zijn of haar kunnen. En het is belangrijk wat iemands vrijwilligerswerk betekent voor Katwijk

Tijdens het VIP Café op vrijdagavond 7 december worden de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt door burgemeester Cornelis Visser. De prijs bestaat uit een oorkonde en – nieuw dit jaar – een cheque van 500 euro te besteden aan de vereniging of organisatie waar hij/zij zich voor inzet. Meld uw vrijwilliger(s) / organisatie aan voor 22 oktober.

Voordragen

Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt nodigt iedereen uit om personen, groepen, organisaties of projecten voor te dragen die het verdienen om extra gewaardeerd te worden voor hun inzet.

Er zijn drie categorieën waarin prijzen worden uitgereikt: een aanmoedigingsprijs voor jongeren tot en met 18 jaar); inspiratieprijs (19 tot 35 jaar; 35 tot 65 jaar; 65 plus) en inspiratieprijs voor een- groep (vrijwilligersorganisatie, project, buurtinitiatief).

Ken jij vrijwilligers of vrijwilligersgroepen, die een prijs verdienen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen? Meld hen dan aan en wacht niet te lang. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober. Het voordrachtformulier is te downloaden op www.welzijnskwartier.nl en aan te vragen via vip@welzijnskwartier.nl of 071 4033323.

Een papieren versie van het voordrachtformulier is af te halen op het Gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3, of bij het Welzijnskwartier, Callaoweg 1.

Uit de voordrachten nomineert de jury twaalf vrijwilligers en drie projecten/organisaties verdeeld over de drie categorieën. Deze genomineerden komen in aanmerking voor de prijs per categorie. Van deze vijftien genomineerden worden portretten gemaakt waaruit blijkt hoe waardevol hun inzet is.


Israël-Familiedag in de Nieuwe Kerk

familiedag n Op zaterdag 6 oktober houdt de Kerk en Israël-commissie van de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee i.s.m. Christenen voor Israël een Israël-Familiedag.

Het morgenprogramma is met veel koor- en samenzang en meditaties van ds. Willem J.J. Glashouwer en Tweede Kamerlid van de SGP Kees van der Staaij. Muzikale medewerking verlenen het mannenkoor Eben Haëzer uit Katwijk o.l.v. Hugo van der Meij. Organist is Arend Wouters. Opening en sluiting door ds. Martin Heikoop. De morgenbijeenkomst is van 10.30 tot 12.30 in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 74. De opbrengst van de collecten is bestemd voor 'Breng de Joden thuis'.


Verdiepen

Het thema van de Familiedag is '70 jaar Israël'. Er is in 70 jaar veel gebeurd in het kleine land Israël. Na tweeduizend jaar lang over de hele wereld verspreid en vervolgd te zijn geweest, bouwt het Joodse volk hun eigen land op. Ondanks alle weerstand en oorlogen is Israël in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een moderne democratie met een groeiende export over de hele wereld.

In de pauze en in het middagprogramma is het tijd voor actie. In de pauze kan men vis of friet kopen ten bate voor het goede doel. Tevens zijn er boekentafels en producten uit Israël te koop. Voor het middagprogramma kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod aan workshops. Kaarten voor twee ronden liggen 's morgens klaar bij de ingang van de Nieuwe Kerk en het Anker. Te kiezen valt uit een film over 70 jaar Israël, Israëlisch volksdansen, een Bijbelstudie, tekenen en andere creatieve workshops. Ook de kinderen kunnen aan een paar workshops meedoen. De workshopstijden zijn: 13.30-14.20 uur; 14.35-15.25 uur.

De Israël-Familiedag wordt afgesloten met veel samenzang en een meditatie van Henk Binnendijk. Samenzang o.l.v. organist Sjaak van Duijn. Opening en sluiting door ds. Martin Heikoop. De afsluitende bijeenkomst is van 15.45 tot 17.00 uur in de Nieuwe Kerk.


Voor het hele gezin

De Israël-Familiedag in Katwijk is voor het hele gezin. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens het morgenprogramma een kinderprogramma en voor de allerkleinsten is er buiten de pauze om, van 12.30 tot 13.30 uur, de hele dag door oppas.

Kaarten voor de Israël-Familiedag kosten slechts € 2,50 voor volwassenen inclusief 1 consumptie. Een familiekaart kost 7,50 inclusief 3 consumpties. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Chr. Boekhandel het Baken, Secretaris Varkevisserstraat 37, geopend van maandag t/m zaterdag (maandagochtend gesloten). Kaarten zijn ook te bestellen via tel. 033-2458824 en bijeenkomst@christenenvoorisrael.nl