Paolo Morena in The Pocket

poppodium n Donderdag 27 september opent Paolo Morena het nieuwe seizoen van het poppodium van Café The Pocket. Dit keer is het een afwijkend optreden van wat de bezoekers gewend zijn.

Paolo Morena is een Engelse singer-songwriter die zijn liedjes ondersteunt met een unieke performance. Hij treedt namelijk in z'n eentje op als een band. Maar liefst zeven instrumenten bespeelt hij en daarnaast heeft hij ook nog eens een goede stem met blues- en soulelementen. In Engeland is hij in februari dit jaar verkozen tot 'Solo Performer Of The Decade'. Een rasartiest met een format dat heel bijzonder is. Zeker de moeite waard om te komen kijken.

De entree is gratis. Het optreden begint om 21.00 uur.


Cursus klein vaarbewijs II

cursus n Op de meeste meren, kanalen en rivieren in Nederland kan je volstaan met klein vaarbewijs I. Voor de zgn. ruime binnenwateren is het klein vaarbewijs II nodig.

In deze cursus komt Het Scheepvaartreglement Westerschelde en enkele aanvullende bepalingen voor het Eems Dollardgebied aan bod. Het gaat over de getijdebeweging, meteo en vooral ook de navigatie. Maar ook de oversteek van Enkhuizen naar de Friese wateren is anders dan een rondje Kaag. Een interessante cursus voor iedereen die verder wil varen dan de Hollandse Plassen of die meer wil weten hoe dat varen op de kaart in elkaar steekt.
De cursus bestaat uit 6 lessen. De cursusprijs is € 100,00 exclusief cursusmateriaal en examen. Start donderdag op 27 september van 19.15-22.00 uur. Inschrijven via www.kenokatwijk.nl en bij K&O Katwijk, Sluisweg 16. Openingstijden kantoor: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.


N206 afgesloten

wegwerk n De provincie Zuid-Holland werkt de komende twee weekenden aan de N206 bij Noordwijk.

Alle verkeer vanaf Noordwijk in de richting van Katwijk aan Zee wordt omgeleid via de N444 en A44. De afsluiting geldt van 21 september 20.00 uur tot maandag 24 september 06.00 uur.

De werkzaamheden zijn onder meer het opnieuw asfalteren en het verwijderen van ongelijkheden.