Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding houdt dinsdag de jaarlijkse Gedenkavond in de Open Hof. | Foto: PR
Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding houdt dinsdag de jaarlijkse Gedenkavond in de Open Hof. | Foto: PR Foto:

Gedenkavond voor overleden dierbaren in de Open Hof

rouwverwerking n Na het verliezen van een dierbare begint voor nabestaanden een zware periode. Om hen te ondersteunen bij het verwerkingsproces, houdt Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding op dinsdag 25 september de jaarlijkse Gedenkavond in de Open Hof.

"Een rouwproces verloopt voor iedereen anders. Iedereen verwerkt een verlies op zijn of haar eigen manier. De één wil er veel over praten, de ander wil juist in stilte gedenken," legt Mies Schoneveld uit. "Passende nazorg vinden we dan ook enorm belangrijk. Daarom organiseren wij voor mensen die een geliefde hebben verloren deze speciale gedenkavond. Wij hopen hen hiermee een steuntje in de rug te geven". Tijdens deze avond willen wij ook de naam van uw dierbare noemen en willen we een gedenktafel maken.
"Er staat geen tijd voor verwerking, ook daarin verschilt iedereen," vervolgt Mies. "Ook na jaren kan de behoefte bestaan om samen met lotgenoten dierbaren te gedenken. Daarom is deze avond voor iedereen toegankelijk, ongeacht hoe lang geleden je iemand verloren hebt."

Als spreker voor deze avond is uitgenodigd Jacinta van Harteveld. Zij heeft veel ervaring opgedaan als coördinator in Hospice Issoria in Leiden. Ze geeft trainingen in palliatieve zorg en rouwondersteuning. Ze is auteur van het boek 'Leven in het zicht van de dood: als iemand van wie je houdt sterft'. Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een kopje koffie na te praten en eventueel vragen stellen.

De gedenkavond wordt gehouden op dinsdag 25 september en begint om 19.30 uur. Wie deze avond wil bijwonen en de naam van hun dierbare wil laten noemen, kan zich aanmelden via info@miesschoneveld.nl of tel. 4018779. Aanmelden voor aanvang van de bijeenkomst is ook nog mogelijk.