Samen kunnen we meer

Alweer anderhalf jaar worden er door het Informatie Platform AOBK/WZK informatiebijeenkomsten georganiseerd met steeds actuele punten op de agenda. Zijn er dan zoveel actuele zaken die een nadere informatie cq uitleg nodig hebben?

Meestal worden de onderwerpen die in het nieuws zijn uitvoerig via de media belicht. Of dit nu gebeurt door een landelijke, regionale radio of tv-uitzending, dag- of weekbladen, folders in de deuren en ga zo maar door. Actuele onderwerpen kunnen heel uitvoerig worden behandeld en uitgeplozen.

Waarom is het dan nodig dat het Informatie Platform AOBK/WZK hier nog aandacht aan besteedt? Voor bedrijven zijn er websites en hun netwerken. We kunnen alles opzoeken en terug vinden vandaag de dag. Toch durven we hier te stellen dat deze informatiebijeenkomsten heel hard nodig zijn. Onverschillig of we nu de notaris laten komen om over erfrecht te komen praten, de apotheek laten vertellen over medicijnen, de dokter over de laatste levensfase. Of dat we bedrijven uitnodigen om over hun producten te komen praten zoals in de laatste bijeenkomst waarbij Buurtzorg komt uitleggen wat deze instelling eigenlijk inhoudt. Ook de Vegro was de laatste bijeenkomst aanwezig om te vertellen over de hulpmiddelen die geleend, gehuurd of gekocht kunnen worden.

Het zijn echt allemaal voor de mens actuele onderwerpen die niet actueel in het nieuws zijn. We hebben er allemaal mee te maken; is het niet vandaag dan is het morgen wel. In Dienstencentrum de Zwanenburg komen veel ouderen bijeen, zoals ook veel mensen in verzorgingstehuizen bijeen zijn. Het wordt hier dan ook heel sterk gevoeld en waargenomen deze actuele zaken. Daarom wordt er zoveel waarde gehecht aan deze bijeenkomsten.

Helaas moeten we de maand oktober voor deze keer overslaan omdat de herinrichting op dit moment voorrang krijgt. De bijeenkomsten vergen nogal wat voorbereidingen en er kan niet het risico worden gelopen dat er op het laatste moment een afgelasting moet plaats vinden. Op 15 november staat Grip op de Knip gepland waarbij voorlichting wordt gegeven hoe men in staat is zelf het financiƫle lek weer boven water te krijgen. Hierover later meer. Dat het Informatie Platform in een behoefte voorziet moge duidelijk zijn. Er wordt gebruik gemaakt van de expertise van deskundige en waarom zouden we dat niet doen.

Overigens zijn alle activiteiten weer van start gegaan en is het weer gezellig druk in het de Zwanenburg. Ook u bent er van harte welkom. U heeft tot december de tijd om het gratis uit te proberen. Samen kunnen we meer. Zie www.aobk.nl