De Dirk Kuyt Foundation kreeg van Haringrock een royale cheque overhandigd. | Foto en tekst: Piet van Kampen
De Dirk Kuyt Foundation kreeg van Haringrock een royale cheque overhandigd. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Prachtige donatie van Haringrock voor DKF

cheque n Jaarlijks schenkt Haringrock een bedrag, bijeengebracht door diverse acties, aan een goed doel. Afgelopen vrijdag was het in The House of Music waar een cheque van € 10.249,- aan het DKF kon worden geschonken. Stichting Visserijdagen deed ook nog een duit van € 1.200,- in het zakje maar dat was nog niet alles.

Dit jaar werd er ook een speciaal magazine tijdens het Haringrock uitgegeven. De opbrengst hiervan bedroeg maar liefst € 4.500,- en ook dit bedrag kon er bij worden opgeteld zodat de totale donatie € 15.949,- bedroeg. Een geweldig bedrag. 'Hoger dan voorheen' vertelt organisator Ton Frissen die mee deelde dat Stichting Hartekind het goede doel voor volgend jaar is. Frissen die terugblikte op de groei en het succes van Haringrock is een man die vooruitdenkt en zijn nek durft uit te steken.


Cultureel Centrum

Zoals in de media bekend is geworden heeft Frissen een plan bedacht voor een Cultureel Centrum langs de N206. Ontwerpen en een kostenplaatje liggen klaar. De initiatiefrijke Katwijker kwam met dit idee omdat de plannen om de bibliotheek en de muziekschool in de Noordzee Passage onder te brengen verdeeldheid in de politiek teweegbracht. Ook in burgerlijke wandelgangen wordt nogal geageerd tegen de 11 miljoen die dit project moet gaan kosten.

'Inmiddels is het kostenplaatje al verhoogd en het gaat nog hoger worden' voorspelt Frissen die deze informatie uit betrouwbare bronnen heeft. 'Mijn plan blijft ruim onder de 10 miljoen en biedt vele mogelijkheden voor een nieuw centrum. Het ligt straks centraal als Nieuw Valkenburg is volgebouwd. Een theater, zalen voor thema-avonden, concerten, bedrijfsfeesten, een bibliotheek als buurthuis, de muziekschool en een ruime parkeergelegenheid', somt Frissen op. 'Als ik niet in mijn plan zou geloven zou ik niet aan een dood paard trekken' vertelt Frissen vol overtuiging. 'Ik ben tegen onnodig te veel geld uitgeven'.

Hij heeft een brief naar de politiek gestuurd. 'Het is belangrijk dat het op de agenda staat'. Vorige week viel te lezen dat de gemeente het idee van Frissen eventueel als aanvulling ziet op de gemeentelijke plannen voor de nieuwe bieb. 'Alles is met mij bespreekbaar'.