Bijeenkomst Alzheimer Café

Dementie n Op woensdag 12 september vindt de eerste bijeenkomst van het Alzheimer Café van dit nieuwe seizoen plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Claudia Smit, specialist ouderengeneeskunde is deze avond de gastspreker.

Signalen als veranderingen in karakter, gedrag, stemming en problemen met geheugen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een ziektebeeld. Als naaste kun je een 'niet pluis' gevoel ervaren als je deze signalen opmerkt. Arts Claudia Smit legt uit welke sig-nalen wijzen op dementie en welke vormen van dementie er zijn. Ook zal zij vertellen hoe de diagnose dementie tot stand komt.

Dementie is een verzamelnaam voor tientallen ziektes. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, fronto-temporale dementie en Lewy body dementie. Deze verschillende vormen van dementie hebben elk hun eigen specifieke kenmerken op het gebied van gedrag, geheugen, emoties en vaardigheden. Claudia Smit zal hier uitgebreid op ingaan.

Men is welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden en vrienden van patiënten, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden. Kortom; iedereen die meer willen weten over leven met dementie.

Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, GGZ Rivierduinen, Topaz, Welzijnskwartier, Marente en Alzheimer Nederland.
Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Corrie van Dijk, Topaz Overduin tel. 071-4056111.