Anna Kosters geeft Kindercollege in de bibliotheek. | Foto: PR
Anna Kosters geeft Kindercollege in de bibliotheek. | Foto: PR Foto:

Leuke Kindercolleges bij de bibliotheek

college n In het najaar organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdagmiddag een viertal kindercolleges in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daar over door te praten.

Zo gaat het bijvoorbeeld over hoe we ons beschermen tegen het water, over de grappen in Asterix & Obelix, over waar ons kraanwater vandaag komt en komt jeugdschrijfster Anna Woltz in de kinderboekenweek vertellen over vriendschap. Schrijf de data van de kindercolleges alvast in je agenda: 12 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november. Start om 14.00 uur.

Het eerste kindercollege is op 12 september. Katwijk is omringd door water maar toch hebben we bijna nooit last van overstromingen. Hoe wordt Katwijk beschermd tegen al dit zee- en rivierwater? En wat zou je doen als je huis toch overstroomt? Hier gaan we het over hebben tijdens het Kindercollege van Anna Kosters die waterbouwkunde studeert aan de Technische Universiteit in Delft. Super interessant om daar op woensdag 12 september van 14.00 tot 15.00 uur bij te zijn. Leeftijd: 8 t/m 12 jaar. Toegang: € 2,50. Kaartverkoop via de website van de bibliotheek of aan de balie.


Andere Kindercolleges

Op 10 oktober komt schrijfster Anna Woltz kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar meer vertellen over het thema vriendschap. Toegang: € 2,50. Bij het kindercollege door Jaap Toorenaar over de grappen in de strip van Asterix en Obelix kunnen kinderen vanaf 8 jaar én volwassenen gratis aanschuiven op 24 oktober. Tijdens het vierde Kindercollege vertelt Lise van de Linde aan kinderen van 8 t/m 12 jaar alles over ons kraanwater en hoe je water schoonmaakt. Er worden zelfs een paar proefjes gedaan. Toegang: € 2,50.

Kaartjes voor de Kindercolleges zijn nu te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl