Monumentendag in Oude Kerk

Monumentendag n Op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur, is ook de Oude Kerk open voor bezichtiging. De Vrijwilligers vertellen graag over de rijke geschiedenis van de kerk.

Het thema is: 'Door de wereld gaat een woord'. Naar aanleiding van dit thema zijn er vrijwilligers die vertellen en laten zien hoe ze in Europa met Woord en Daad aan het werk zijn.
Stichting Charité Werkgroep Katwijk heeft contacten met christenen in o.a. Kobryn, Mozir en Minsk. Aan de hand van foto's en filmbeelden vertellen ze over de hulp die zij bieden in Wit Rusland. Ook de autobus die zij gebruiken staat ter bezichtiging bij de Oude Kerk.
Commissie Oekraïne Katwijk vertellen over hun werkzaamheden en de zomerkampen die zij organiseren. Ook laten ze foto's en meegebrachte spullen zien.
Van stichting IWAK, opgericht door de kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, zijn vrouwen van het AZC aanwezig die kleding van hun land laten zien, Armeense souvenirs en trakteren u op zelfgemaakte plaatselijke lekkernijen. Ook zal één van hen om 11.30 en 14.00 uur een zelfgemaakt gedicht voordragen.