Zaterdag 8 september is er weer een viswedstrijd voor de jeugd aan de Haven in de Zwaaikom  | Foto: PR
Zaterdag 8 september is er weer een viswedstrijd voor de jeugd aan de Haven in de Zwaaikom | Foto: PR Foto:

Zwaaikom weer decor voor Jeugdviswedstrijd

Hengelsport n Na twee succesvolle viswedstrijden in de Zwaaikom dit jaar heeft Hengelsport Ons Stekkie besloten om 8 september nogmaals een viswedstrijd aan de Haven in de Zwaaikom te houden, thuisbasis van deze bijzondere dagbesteding.

Vissers in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar mogen tussen 18.30 en 20.00 uur een hengeltje uitwerpen. Aas, lokvoer en versnaperingen worden kosteloos verstrekt. Geen hengel of geen ervaring? Geen probleem. We hebben voor het evenement hengeltjes beschikbaar die na afloop weer kunnen worden ingeleverd.

Aan alles is gedacht door de organisatie. Voor de allerkleinsten zijn er zwemvesten beschikbaar. BHV-ers en vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement in goede banen wordt geleid en dat er aan het water in de Zwaaikom genoeg handjes beschikbaar zijn om de vissers bij te staan en hun veiligheid te waarborgen. Deelnemers die zich aanmelden bij Hengelsport Ons Stekkie krijgen gratis een portie maden en lokvoer.

Tijdens en na afloop van de viswedstrijd wordt er door de organisatie ook nog gedacht aan de inwendige mens. Wat drinken, wat hartigs en wat zoets van Dagbesteding 'T Smausje wordt gedurende de viswedstrijd uitgedeeld want actief vissen maakt ook wel wat hongerig natuurlijk.

categorieën

Er wordt gevist in drie categorieën. Namelijk van 4 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 13 jaar en 14 tot en met 17 jaar. In alle categorieën zijn er drie prijzen te winnen en elke deelnemer gaat met een wel verdiende medaille naar huis.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent want de wedstrijd start om 18:30 uur en om 20:00 uur zal het eindsignaal worden gegeven waarna aansluitend de prijsuitreiking zal volgen.

Pappa's, mamma's en opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom in de Zwaaikom om hun kroos aan te moedigen. Voor hen heeft de organisatie een frisje beschikbaar want aanmoedigen, blijkt uit ervaring, maakt dorstig.