Vliegende start voor PCOB

Senioren n Op dinsdagmiddag 11 september start de PCOB afdeling Katwijk met een presentatie uit het boek 'Een eeuw Marineluchtvaartdienst 1917/2017' met als ondertitel 'Ogen, oren en tanden van de vloot'.

Vorig jaar werd een boek uitgegeven met de overzichtsgeschiedenis van de MLD (Marineluchtvaartdienst. Eén van de auteurs, oud-marineofficier, historicus en plaatsgenoot is Aad van der Hout. Hij zal deze middag iets vertellen over de vloot, zoals de MLD ook werd genoemd. Zoals gebruikelijk is deze contactbijeenkomst in de zaal van de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg 64. Aanvang 14.30 uur en de zaaldeuren gaan open om 14.00 uur.

De bijeenkomsten vinden over het algemeen plaats de tweede dinsdag van de maand in de zaal van de Ontmoetingskerk. Leden en belangstellenden zijn welkom. Eventuele nadere informatie is verkrijgbaar via Joke Zwaan, de nieuwe secretaris, tel. 5146023.


Ochtend NVVH

muziek n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 9.00 uur klaar.

Op 11 september komt Jaap Hoogendoorn vertellen over muziek. Hij laat je muziek 'beleven' en daardoor hoor je meer. Je hoort prachtige muziekfragmenten en hij vertelt en legt uit. Zo begrijp je waar het over gaat ... over componisten: hun leven, hun werk en vooral ... hun verhaal. Je hoort muziekverhalen en anekdotes. Soms even iets over muziektheorie en historie.

Voor de eerste bijeenkomst betaalt men € 10,00. Dit bedrag zal, als men lid wordt, in mindering worden gebracht op de contributie van € 55,00 per jaar. Meer info bij Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 4071706.