Dicky van der Spek haalde onder de restanten van de oude stoelen een nieuwe vandaan. | Foto: PR
Dicky van der Spek haalde onder de restanten van de oude stoelen een nieuwe vandaan. | Foto: PR Foto:

AOBK start seizoen goed met nieuwe meubels

n Gratis lidmaatschap voor nieuwe leden tot december

senioren n Eindelijk mochten de bezoekers van de Zwanenburg de nieuwe tafels en stoelen in gebruik nemen. Het was niet langer verantwoord om de oude stoelen te blijven gebruiken. Het was de reden dat het WZK diep in de buidel moest tasten om, met hulp van de gemeente en fonds 1818, het bedrag boven water te krijgen maar het is ze gelukt.

Met een ludieke actie toverden Dicky van der Spek onder de restanten van de oude stoelen een nieuwe tevoorschijn. Ze bedankte hierbij tevens de heren van Arkel en Hospers voor hun inzet die zij hebben getoond om dit gerealiseerd te krijgen.

Aansluitend werd het nieuwe seizoen gepresenteerd. De diverse activiteiten van zowel de AOBK als het WZK passeerden de revue. Ook de activiteiten die niet zo in het oog springen werden belicht zoals de voordelen welke het lidmaatschap met zich meebrengt zoals korting op de zorgkosten, korting bij de plaatselijke winkeliers maar ook landelijke kortingen, hulp bij belastingaangifte. Voor andere ingewikkelde zaken is er de landelijk opererende FASv.

Ook zijn er de info-ochtenden, die op gezette tijden door het Informatie Platform van het WZK en de AOBK worden gehouden. Hierbij worden instellingen en bedrijven uitgenodigd om de ouderen te informeren. Zo komen op 13 september de Vegro en Buurtzorg informatie geven.

In november is de beurt aan Grip op de Knip en de RABO-bank om samen met Teamso de mensen voorlichting geven waarmee en hoe zij hulp kunnen ontvangen.

"Om zich aan te melden als lid is het nu de tijd. Bij de AOBK zijn het geen vastgeroeste oudjes. We staan open voor vernieuwingen", aldus Nico van Beelen. "Zou u graag op een orgel willen spelen of samen met andere muziek maken laat het ons weten een fotocursus misschien? In de entree van de Zwanenburg liggen inschrijfbiljetten klaar u kunt daar op kwijt wat u kwijt wil."

Het bestuur van de AOBK realiseert zich dat er mensen zijn die elk eurootje een keer moeten omdraaien. Voor hen is er een gratis lidmaatschap. Niemand hoeft dat te weten een telefoontje met de secretaris is genoeg. Overigens is er nu het gratis lidmaatschap tot en met december. Zo kunnen mensen kijken of het lidmaatschap iets voor hen is. Andere vragen? Een belletje met de secretaris is genoeg.