Wie wint de Baalbergen aanmoedigingsprijs 2018?

kunst n Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen.

Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Het blijft echter belangrijk om ook getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden voor hun werk. Daarom heeft Baalbergen Katwijk in 2017 de Baalbergen Aanmoedigingsprijs voor startende kunstenaars ingesteld.

Deze prijs is in 2017 gewonnen door Lisette Hogewoning die inmiddels regionale bekendheid heeft verworven met haar collages van onder meer Amy Winehouse.
Ook in 2018 zullen startende kunstenaars een podium krijgen bij Baalbergen. De onafhankelijke jury heeft inmiddels een keuze gemaakt uit de vele kunstenaars die zich hebben aangemeld. Zij heeft zes kunstenaars uitgenodigd te exposeren en één van hen voorgedragen voor de Aanmoedigingsprijs. Tijdens de opening van de expositie op 1 september zal juryvoorzitter Lisette Hogewoning de winnaar bekend maken. De winnaar zal een oorkonde en een geldbedrag ontvangen en de kans krijgen om met eigen werk een complete expositie samen te stellen.

De expositie is te zien vanaf 4 september in Woonwinkel Baalbergen aan de Ambachtsweg.