| Foto: Ilse Schaffers
| Foto: Ilse Schaffers Foto:

Dutch Battle

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'Hallo allemaal! In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over de Dutch Battle, het toernooi dat in Nieuwegein werd gespeeld. Het is best apart om in eigen land een toernooi met het Nederlands heren team te spelen. Het geeft toch een bijzonder gevoel en een extra leuk sfeertje en als voor de wedstrijd het Nederlands volkslied wordt gespeeld geeft dat best wel even kippenvel.
Woensdag speelden wij de eerste wedstrijd tegen Spanje (zij wonnen zilver op de Paralympische spelen). Dit team hebben wij vorig jaar op het EK verslagen, maar vorige maand (tijdens de Continental Class in Sheffield) hebben wij van ze verloren. Helaas ging Spanje er nu ook met de winst vandoor 48-58.
De dag erna speelden wij tegen Europees kampioen Turkije. Onze aanval was goed, maar wij beloonden onszelf te weinig met een score. Op de één of andere manier vielen ze er niet in. Turkije won met 60-53.
Op vrijdag de wedstrijd tegen Duitsland. De hele wedstrijd ging het redelijk gelijk op. De vorige wedstrijden had ik niet gespeeld, maar nu mocht ik aan het einde van de eerste kwart het veld in en eerlijk gezegd ging het best goed. Natuurlijk vond ik het jammer dat ik halverwege het tweede kwart werd gewisseld, maar ik ben blij met elke minuut. Wij wonnen met 63-52.
Daarna volgde op zaterdag weer een wedstrijd tegen Spanje. Eerder deze week hadden wij van ze verloren, maar alles was mogelijk. Helaas werd deze wedstrijd verloren met 45-62. Zondag speelden wij voor de 3e/4e plaats tegen Turkije. Deze wedstrijd hebben wij verloren met 50-56, uiteindelijk zijn we 4e geworden van het toernooi.
Nu even over het WK in Hamburg, dit is van 16 tot 26 augustus! Wij zijn 14 augustus vertrokken en hopen daar mooie wedstrijden te spelen. Wij zitten in de poule met Australië, Argentinië en Spanje. Tegen Australië en Spanje hebben wij al eerder gespeeld en deze wedstrijden gingen redelijk gelijk op, dus is alles mogelijk. Tegen Argentinië heb ik nooit eerder gespeeld, dus dat is nog even afwachten.
Vorig jaar heb ik meegespeeld op het EK, nu het WK en mijn droom komt steeds dichterbij. Ik vind het super gaaf dat ik dit mag doen en in de volgende blog zal ik jullie vertellen hoe het gegaan is op het WK.'