Inloopconcert tijdens Open Monumentendag

Vredeskerk n Op zaterdag 8 september, aanvang 16.00 uur, verzorgt Rob van Efferink, een inloopconcert namens Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

De Katwijkse musicus Rob van Efferink heeft een populair programma samengesteld waarmee hij een breed publiek zal aanspreken.

Als vaste bespeler en samenzangbegeleider van het Bätzorgel in de Vredeskerk te Katwijk, heeft hij een neus voor het geestelijk repertoire. Maar aantrekkelijke nummers uit het orgeloeuvre zijn hem ook niet vreemd. Beide ingrediënten zijn aanwezig bij het traditionele inloopconcert in de Nieuwe Kerk.

Koraalwerk is er van Jan Zwart, Feike Asma, Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder. Romantiek is vertegenwoordigd door Guilmant en Bédard. Uit vroeger tijden horen we bekende tunes van Charpentier, Caccini en Bach. Verder nog een koraalbewerking van de Naarder organist Wybe Kooimans en de Introduction and Toccata van Walond. Van Efferink besluit met zijn eigen specialiteit: improviseren over een bekend thema.

De hele dag is de kerk geopend in het kader van de Open Monumentendag. Deze dag staat tevens in het teken van de Nationale Orgeldag. Daarom is tot het orgelconcert het orgel te bezichtigen en te bespelen. In de kerk staat een TV-scherm om de verrichtingen van de spelers te volgen.

De kerkdeuren zijn al vanaf 10.00 uur geopend. Bij de gratis entree krijgt men een programmablad van het concert. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.


Mantelzorgcarrousel bij Welzijnskwartier

voorlichting n Zaterdag 8 september organiseert Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning de eerste mantelzorgcarrousel in Katwijk. Hier krijgen mantelzorgers gratis voorlichting over tal van onderwerpen, zoals autisme, dementie, (levens)testament, psychische problemen, niet aangeboren hersenletsel en de Katwijkse ziekte.

De carrousel vindt plaats in Tripodia, Hoorneslaan 155. Inloop vanaf 13.30 uur met koffie of thee. Na afloop rond 16.00 uur serveren wij een hapje en een drankje. Tevens kunt u uw persoonlijke vragen stellen aan de voorlichters.

Mantelzorgers uit Katwijk zijn welkom. Er is keuze uit diverse onderwerpen. Er zijn twee informatierondes. De eerste ronde start om 14.00 uur met de onderwerpen: uitleg over autisme (MEE), het belang van een (levens)testament (Verhees Notarissen), dementie (Topaz) en omgaan met niet aangeboren hersenletsel (Gemiva)

De tweede ronde start een uur later om 15.00 uur met de onderwerpen: omgaan met psychische problemen (GGZ), het belang van een (levens)testament (Verhees Notaris-sen), dementie (Topaz),omgaan met niet aangeboren hersenletsel (Gemiva), de Kat-wijkse ziekte (Marente) en uitleg over autisme (MEE).

Wilt u deelnemen aan de mantelzorg carrousel? Dit kan zowel aan één of twee rondes. Schrijft u zich in voor maandag 3 september via de website www.welzijnskwartier.nl of neem contact op met het frontoffice op tel. 4033323. Ook nieuwe mantelzorgers zijn van harte welkom.