Organist Jaap van Rijn helpt aids weeskinderen in Oeganda via nieuwe Stichting. | Foto: PR
Organist Jaap van Rijn helpt aids weeskinderen in Oeganda via nieuwe Stichting. | Foto: PR Foto: PR

Organist Jaap van Rijn helpt aids weeskinderen in Oeganda

hulp n Jaap van Rijn is per 20 april jongstleden gestopt na 25 jaar de mannenzangavonden te hebben gespeeld voor "stichting Mannenzang" op het fantastische orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee. Gedurende deze massale mannenzangavonden hebben velen duizenden mannen hebben daar goede en emotionele momenten beleefd. Ook zijn er duizenden CD's verkocht t.b.v. goede doelen in de wereld. De helft van de totale opbrengsten werden geschonken aan de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee.

Oprichting Stichting Jacob

In 2017 verbleven Jaap zijn dochter Willeke en haar vriend Tom enige maanden als vrijwilligers in Oeganda, om hulp te bieden aan stichting Awamu. Deze stichting ondersteunt vastberaden vrouwen en voogden van weeskinderen met aids in Oeganda, door opleidingen aan te bieden, vaardigheden te leren en medicatie te verzorgen. Na de renovatie wilde Jaap het fantastische orgel in de Nieuwe kerk inzetten om door middel van samenzangavonden deze kwetsbare jongeren te ondersteunen.

Katwijk zingt voor weeskinderen met Aids

Het doel van 'Stichting Jacob' is geweldige en persoonlijke initiatieven zoals Awamu financieel te ondersteunen en de weeskinderen en hun voogden een stabielere toekomst te bieden. Gedurende de samenzangavonden krijgen zowel de mannen als de vrouwen en kinderen uit Katwijk en omstreken de gelegenheid samen te zingen voor dit hoognodige doel. Het bestuur van Stichting Jacob (Arie Stuij – voorzitter, Derk van Elten – secretaris en Jaap van Rijn – penningmeester) zet zich dan ook in dit doel te blijven ondersteunen en realiseren, door onder andere de verkoop van de samenzang CD.

De samenzangavonden

De samenzangavond voor mannen, vrouwen en kinderen, willen wij om te beginnen jaarlijks herhalen in de maand september. Op 7 september is de eerste samenzangavond met een programma van bekende Psalmen, gezangen en Liederen. Graag nodigen wij iedereen uit te komen zingen onder begeleiding van organist Jaap van Rijn en dirigent en spreker Pastor Bert Noteboom. Jaap is ervan overtuigd dat samen een bijdrage gegarandeerd kan worden voor de kinderen in Oeganda. Vol vertrouwen en passie is ook de samenzang een avond waar mannen, vrouwen én kinderen samen een verschil kunnen maken.

Steun Stichting Jacob

Naast de samenzangavonden is het mogelijk Stichting Jacob te steunen via cd-verkoop. Wij zijn bezig om het archief van de 34 cd's die door Jaap van Rijn in 25 jaar vanaf 1994 t/m 2018 bij elkaar zijn gespeeld nieuw leven in te blazen en deze weer te koop aan te bieden. Al deze cd's zijn nog steeds prachtig en verdienen een groter publiek.

Meer informatie: www.stichtingjacob.nl