Avondwandeling door Berkheide

duinwandeling n Woensdagavond 15 augustus houdt het IVN regio Leiden alweer de laatste zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De wandeling start om 19:30 uur bij de Soefietempel aan de Zuidduinseweg 7 en duurt ca. 2 uur. Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos.

Advies: kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd. Neem een jas of trui mee, het kan 's avonds al flink afkoelen. De wandelingen zijn gratis.


Openingstijden inloophuis

brug n Vanaf maandag 20 augustus zijn er nieuwe openingstijden voor het inloophuis van De Brug. Van maandag t/m vrijdag is het inloophuis geopend van 9.00 tot 15.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur.


Voorlezen bij de Zomerbieb

bieb n Heerlijk voorgelezen worden: het blijft een feestje. Schuif gezellig aan bij zo'n leuke voorleesactiviteit voor jonge kinderen in de bieb.

Wanneer en waar

15 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Valkenburg

17 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

22 augustus om 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek