Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe exposities in Topaz Overduin

kunst n Tot 22 oktober zijn er in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk twee nieuwe exposities te bewonderen. Op dit moment worden schilderijen van Sylvia Schreurs en objecten van Caroline den Haan tentoongesteld. Topaz Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze Topaz locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in restaurant 's Janshoek en de bijbehorende gang in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom.

Sylvia Schreurs is een zeer creatief persoon en haar creatieve 'uitspattingen' hebben al vele vormen en uitwegen gekend. Ze houdt erg van bloemen en wilde dit al heel lang op een schildersdoek vastleggen. Pas in 2004 heeft ze gehoor gegeven aan deze drang en is ze gestart met een cursus aquarel bij de Volksuniversiteit in Voorhout. Later heeft ze nog meerdere workshops bij Marloes van de Rest gevolgd.
Inmiddels is schilderen met aquarel haar grote passie geworden en heeft ze niet alleen haar fascinatie voor bloemen, maar ook portretten en andere figuratieve kunst op het schildersdoek weten vast te leggen.

Caroline den Haan is heel breed geïnteresseerd in allerlei creatieve vormen. Zij is ooit begonnen met het maken van alles en nog wat van polymeerklei, het maken van kralenboompjes en Tiffany (glas-in-loodtechniek) en het fusen van glas. In 2010 is Caroline gestart met het geven van workshops in het maken van sieraden van Art Clay Silver, ook wel zilverklei of kneedbaar zilver genoemd. Daarnaast heeft zij zich toegelegd op een aantal technieken die met glas te maken hebben zoals het fusen (samensmelten) van glas, glasmozaïeken, schilderen op glas en G'Art à Vous. Ook werkt Caroline graag met Powertex; dit is een universeel medium waarmee je kunt schilderen, boetseren, crackeleren enz. Caroline exposeert met verschillende objecten in de vitrinekasten van Topaz Overduin.

Aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin. Wilt u ook een keer exposeren in Topaz Overduin? Neem dan contact op met de kunstcommissie van Topaz Overduin: Willy Zuijderduijn en Ab Kuling via e-mailadres willyzuijderduijn@gmail.com