Op de Boulevard in Katwijk staat dit jaar een tribune. | Foto: PR
Op de Boulevard in Katwijk staat dit jaar een tribune. | Foto: PR Foto:

Voorbereidingen Flower Parade in volle gang

Op 11 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2018 is ´Around the World´. Met ruim 60 eenheden, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen wordt de 73e editie vast en zeker weer een prachtig ´rijdend bloementheater´.

Bij een evenement als de Flower Parade, zoals bij elk evenement eigenlijk, is samenwerken onontbeerlijk. Voor 2018 is een mooie nieuwe samenwerking tot stand gekomen. Daarover later meer in de column. Laten we eens kijken welke vruchtbare vormen van samenwerken er bij de Flower Parade al zijn. Allereerst is er natuurlijk Omroep Max. Het Rijnsburgse bloemencorso was het eerste dat deze omroep op de buis bracht. Misschien niet in het minst door de binding die omroepbaas Jan Slagter met Rijnsburg heeft. Ook dit jaar is Max weer van de partij. Zij maken opnamen bij het oprijden van de parade vanaf de Vuurbaak in Katwijk de Boulevard op. Een mooie vorm van Katwijk promotie op de nationale televisie. Ook lokaal is de omroep natuurlijk aanwezig. RTV Katwijk maakt opnamen rond de Seinpoststraat die dezelfde dag om 18.30 uur al te zijn en verder de hele week herhaald worden.


Goede doelen

Op een ander vlak wordt samengewerkt voor het goede doel. Lions Club Rijnsburg-Valkenburg rukt met alle geledingen uit om de Flower Parade Show mede mogelijk te maken. De corsowagens vormen de hoofdmoot op vrijdagavond 10 augustus, de Lions zorgen voor de inwendige mens. Hapjes en drankjes zijn keurig verzorgd en daarnaast wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk loten te verkopen. Dit alles om verschillende wensen in vervulling te laten gaan. Welke dit zijn leest u in de speciale corsokrant. Een andere organisatie die tijdens de parade actief is, is het Rijnsburgse Biercomité. Zij liften slim mee met hun activiteiten die ter hoogte van de rotonde Rijnsburgerweg/Oegstgeesterweg worden gehouden en halen zo geld op voor het Ronald McDonald huis in Leiden.

Ook de Oranjeverenigingen van Katwijk verlenen kun medewerking tijdens de parade op 11 augustus. Belangeloos stellen zij geluidsinstallaties beschikbaar op drie plaatsen in Rijnsburg en Katwijk waar de parade door een speaker wordt gepresenteerd. Dit is op het Koomansplein in Rijnsburg, ter hoogte van De Roskam in Katwijk aan den Rijn en ter hoogte van hotel Noordzee op de Boulevard in Katwijk. Nieuw op de laatstgenoemde plek is een tribune die aldaar wordt geplaatst. Er is plaats voor maar liefst 1.000 toeschouwers. Een klein deel is voor genodigden van de gemeente Katwijk (initiator van de tribune) en voor de rest is het vrij zitten. De organisatie ter plekke is in de vakkundige handen van vrijwilligers van het Noordzee Zomerfestival. Weer zo´n mooie en nieuwe samenwerking.