Vincent de Vries bespeelt vrijdag het Van den Heuvelorgel in de Nieuwe Kerk. | Foto: PR
Vincent de Vries bespeelt vrijdag het Van den Heuvelorgel in de Nieuwe Kerk. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vincent de Vries in de Vredeskerk

Zomerserie n Doctor of Music Vincent de Vries geeft op het prachtige Bätzorgel van de Vredeskerk, Baljuwplein 1, een concert.

Via beelden op de muur kan men de verrichtingen aan de klavieren zien. Na het concert kan men de concertgever ontmoeten onder het genot van een kop koffie.

Het programma luidt: 1. K.J. Mulder Ps.48; 2. J.Walther Patorella; 3. J.S.Bach Fantasia en fuga in c; 4. J.Rinck – Fluitconcert; 5. Hans Boelee Variations Händel; 6. B.Tours Allegretto; 7. A.Guilmant – Scherzo Symphonique; 8. A. Fletcher Ps. 137; 9. F.Borowski Toccata in G; 10. F. Asma Ps. 118 waarna samenzang.

Aanvang 20.15 uur. De entree bedraagt € 7,50, terwijl jongeren t/m 14 jaar vrije toegang hebben.


Lezing over bunkers Atlantikwall

Lezing n Paul Harff van het Atlantikwall museum in Noordwijk vertelt in zijn lezing op zaterdag 18 augustus in de Hoofdbieb alles over de achtergronden van deze Atlantikwall met de nadruk op de bunkercomplexen aan de kust bij Katwijk en Noordwijk.

Het is inmiddels 73 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. Ondanks dat de generatie die de oorlog bewust heeft meegemaakt langzaam maar zeker uitsterft, blijft de oorlogsperiode tot de verbeelding spreken.

De verhalen van wat mensen zelf hebben meegemaakt worden daarbij steeds meer aangevuld door tastbare herinneringen. Tot die tastbare herinneringen behoren ook de achtergebleven bunkers van de Atlantikwall.

In de lezing van Paul Harff wordt uiteengezet waarom de verdedigingslinie werd gebouwd en hoe deze tot stand kwam. Aan de orde komen niet alleen de bunkers, maar ook de bewapening en de gevolgen voor de bewoners van het kustgebied. De nadruk ligt daarbij op de situatie bij Katwijk en Noordwijk.

Wie is geïnteresseerd in het verhaal van de Atlantikwall is van harte uitgenodigd in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De toegang is gratis. Na afloop van de lezing kan door kinderen vanaf 10 jaar het spel met de Break-in box Atlantik Wall worden gespeeld.

De lezing vindt plaats op zaterdag 18 augustus van 10.30 tot 11.15 uur .