Afbeelding
Foto: PR

Uniek autospektakel in Katwijk

autosport n Gierende banden, luid ronkende motoren en snelle bolides. Koren op de molen van de liefhebbers van de autosport. Op zaterdag 18 augustus komen zij volop aan hun trekken als de Westerbaan voor één dag tot racecircuit wordt gebombardeerd.

Door Piet van Kampen

Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn heeft een traditie opgebouwd tijdens de feestweek in augustus iets unieks uit de hoge (feest)hoed te toveren. Een onderzeeër in de Oude Rijn, de Blauwe Tram van stal gehaald, niets is hen te dol. Op zaterdag 18 augustus volgt de nieuwe stunt waarop de vereniging al lang heeft gebroed. Een groots autospektakel. In samenwerking met MP Motorsports is er een bijzonder programma in elkaar gespijkerd. Jan Lammers is present met zijn 24 uur Lemans racemonster: de Formule 1 bolide van Fittipaldi, de gebroeders Tim en Tom Coronel met de Dakar buggy The Beast, de Huyndai WTC Railly 120 en de Kart Young Drivers; het is een greep uit het dagmenu.

Toegang

De demonstraties worden in drie tijdsblokken gegeven. Om 10.00 uur, om 13.00 uur en om 16.00 uur. Om er zeker van te zijn dit spektakel niet te missen kunnen er kaartjes worden besteld via www.oranjeverenigingkatwijkaanderijn.nl. Vol is vol benadrukt het bestuur. De prijs bedraagt slechts € 2,50 in de voorverkoop. Op de dag zelf bij de entree is dat € 5,-. Langs de Westerbaan worden tribunes geplaatst. Het spektakel kan niet vanuit de Zanderij en de Cantineweg worden gevolgd, want er zullen hekken worden geplaatst. Er is uitsluitend toegang via diverse ingangen waaronder een bij het fietspad bij de brug over de Westerbaan. De woordvoerders van de OV benadrukken nogmaals dat het evenement alleen beleefd kan worden met een kaartje en dus niet vanaf de dijk aan de kant van de Westerbaan en de Cantineweg. Het is dus raadzaam snel een of meerdere kaarten te bestellen.


Programma Najaarsfeest

evenementen n Nog maar een aantal werken en dan begint het Najaarsfeest in Katwijk a/d Rijn. Een greep uit de activiteiten:

Motortourtocht

Op zaterdag 18 augustus wordt er een motortourtocht georganiseerd. De tocht gaat dit jaar naar het gebied Krimpenerwaard en alle mooie landschappen daar in de buurt. Inschrijven kan via www.oranjeverenigingkatwijk.nl.

Gluren bij de Buren

Op 21 en 22 augustus is er de gelegenheid een kijkje te nemen bij verschillende Katwijkers en hun hobby's. Ook is er een unieke kans om in het voormalig Tolhuis 't Sandthek en het mooie pandje van Sjaak en Joke Knetsch (Kerkstraat) te 'gluren'.

Oranje Expositie

Van 20 t/m 23 augustus is er een Oranje Expositie in de Open Hof. Kunstschildersvereniging 'Pictura' bestaat dit jaar 50 jaar en in dat kader is er een prachtige expositie..

Reünie voor Katwijkbinders

De Reünie van 65+'ers wordt dit jaar voor het eerst samen gehouden met Binding met Binders. Dit komt in plaats van Feest en Reünie-ochtend voor 65+'ers op zaterdagochtend. Het wordt gehouden op 22 augustus op het plein van de Kleine Joannes, Kerkstraat 68.

Kozakken Ensemble in De Dorpskerk

Een muzikale reis tussen Oranje en Romanov. Zij staan onder leiding van dirigente Ludmila Romanova. Kaartjes zijn te koop bij Kluswijs Katwijk, Bike Totaal Luyten, of op 22 augustus aan de deur bij De Dorpskerk. Aanvang 20.00 uur.


Just Fitness wordt Basic Fit

overname n Basic-Fit, Europa's grootste en snelst groeiende fitnessketen, heeft Just Fitness Katwijk overgenomen. Deze ruime fitnessschool van bijna 1300 m2 aan de Ambachtsweg 7B wordt door Basic-Fit volledig verbouwd en voorzien van de nieuwste apparatuur. Ook krijgt het een groepsleszaal waar leden zonder extra kosten elk uur een virtuele groepsles kunnen volgen.

Met Basic-Fit Katwijk heeft Nederland nu 156 Basic-Fit clubs. In Europa zijn er al 533 clubs. Met één Basic-Fit pas kan door het hele gezin bij al deze clubs gesport worden.

De Basic-Fit club in Katwijk is open op maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 22.30 uur en zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Afbeelding