Yoga 50+ bij Marente

cursus n Yoga heeft een bewezen positief effect op het versoepelen en versterken van de spieren. Door het toepassen van aangeleerde ademhelingstechnieken ontspant u beter waardoor stress vermindert en uw nachtrust verbetert. Bovendien werkt yoga preventief tegen o.a. nek- en rugklachten. Op donderdag 30 augustus start Marente de cursus op een nieuwe locatie, het Vitaliteitscentrum in Katwijk. Mgr. Bekkerstraat 6.

Om uw conditie te verbeteren en u te helpen ontspannen biedt Marente de cursus Yoga 50+. Dit is een doorlopende cursus waar u op ieder moment kunt instromen. Yoga heeft een positief effect op het versoepelen en versterken van uw spieren. Verder bevordert yoga het circulatiesysteem en verbetert het uw spijsvertering, maar kalmeert daarbij ook uw zenuwen. Het brengt balans in uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. De oefeningen worden langzaam en geconcentreerd uitgevoerd, zowel staand en zittend als liggend, met speciale aandacht voor de ontspanning. Uw ademhaling maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Prestatie speelt bij yoga geen enkele rol, want iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. Neem meer tijd voor uzelf en schrijf u in voor Yoga 50+.

De cursus start donderdag 30 augustus om 9.00 uur en bestaat uit 15 lessen van vijf kwartier. Yogamatten zijn aanwezig en na afloop drinkt u nog gezellig met elkaar een kopje koffie of thee. Leden van Marente betalen per les € 10,- en niet-leden € 11,50 (inclusief koffie/thee). Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deze cursus geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer (071) 409 32 23 en/of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Kijk ook eens op www.marente.nl/cursussen


Rijnloop tijdens de Najaarsfeesten

Atletiek n Ook dit jaar wordt de Rijnloop gehouden tijdens de Najaarsfeesten de 38ste editie gaat op maandag 20 augustus weer van start.

Atletiekvereniging Rijnsoever en Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn nodigen iedereen van harte uit, om deel te nemen aan deze klassieker.
De Rijnloop is een prestatieloop over verschillende afstanden. Het parcours van de Rijnloop ligt in de Commandeurslaan, de Baron van Wassenaerlaan en de Wassenaarseweg. Het parcours is precies 1.203 meter lang. De jeugd van 7 tot en met 12 jaar lopen een ronde, de jeugd van 13 tot en met 16 lopen twee rondes dus 2,406 kilometer. En de senioren en veteranen lopen 6 rondes wat betekent dat zijn 7,218 kilometer lopen.        

Inschrijven kan op 21 augustus bij Fysiotherapie Katwijk aan den Rijn aan de Commandeurslaan. De jeugd kan inschrijven vanaf 18:00uur a € 2,00 p.p. en start om 19:00uur.De senioren en veteranen kunnen inschrijven vanaf 18.30uur a € 3,00 p.p. en starten om 19.30 uur. Inschrijven kan in 4 categorieën: 7 tot en met 12 jaar; 13 tot en met 16 jaar; 17 tot en met 35 jaar; 36 tot en met 50 jaar; 51 jaar en ouder. Voor alle categorieën geldt inschrijven in aparte klassementen voor heren en dames.

Voor elke categorie is voor alle klassementen een eerste, tweede en derde prijs alsmede een geldprijs. Voor alle eerste prijswinnaars zijn er bloemen. Na de finish krijgen de jeugddeelnemers een herinnering.

De laatste lopers zullen waarschijnlijk rond 20.30 uur finishen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden op de Commandeurslaan.