Afbeelding
Foto:

Evan Bogerd in Zomerserie Vredeskerk

orgel n Op dinsdag 7 augustus speelt Evan Bogerd (1993) een concert op het beroemde Bätzorgel van de Vredeskerk Baljuwplein 1.

Naast zijn organistschap te Hasselt –is hij tweede organist van de Westerkerk te Amsterdam en organist op het mooie Holthausorgel van de Gereformeerde kerk te Hasselt en van het beroemde Knol-orgel aldaar. Talloze videobeelden op You Tube onderstrepen zijn vakmanschap. Dat jong talent aandacht verdiend is de reden om ook hem opnieuw de kans te geven in de serie Bätzorgelconcerten 2018.
Het programma omvat o.a. Prelude en fuga Reger; Het sprankelende Concerto a-moll Bach en o.a. Sinfonia BWV 29 van Bach; Fantasie anglaises en Rule Britannia van Guilmant .; de moeilijk Toccata van J. Callaerts. Tot slot een improvisatie over een mooi gezang 170, waarna 2 coupletten samenzang.
Aanvang van het concert is 20.15 uur. Toegang € 7,50. Jongeren tot en met 14 jaar hebben vrij toegang. Parkeren Boulevard/Tramstraat.


Workshop fotografie

landschapsfotografie n Na twee uitverkochte workshops vorig jaar geven de ervaren natuurfotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in het kader van de Zomerbieb opnieuw een basisworkshop Landschapsfotografie. Op maandag 13 augustus is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op woensdag 15 augustus volgt de praktijkles bij de Buitenwatering.

De workshop Landschapsfotografie van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester wordt op een maandag- én woensdagavond gegeven. Op maandag 13 augustus zijn de deelnemers om 19.30 uur welkom in de Hoofdbibliotheek voor een lezing/presentatie over de basis van de landschapsfotografie. Hoe bepaal je een interessante compositie, hoe maak je gebruik van het licht en welke instellingen kies je voor de camera.

Op woensdag 15 augustus om 20.00 uur volgt het praktijkgedeelte en verzamelen de deelnemers zich bij de bankjes/zwaailicht bovenop de Buitenwatering in Katwijk. Menno en Joost laten landschapsfotografie in de praktijk zien: van groothoek tot telelens, hoge en lage sluitertijden om de dynamiek van de golven in beeld te brengen, grote en kleine diafragma's om met scherptediepte te spelen, verschillende composities om je beeld interessanter te maken.

Belangstellenden vanaf 15 jaar kunnen meedoen. Er kunnen zich 30 personen aanmelden. Deelname: € 15,00 voor twee avonden. Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl