Avondwandeling door de duinen

Berkheide n Woensdagavond 1 augustus houdt het IVN regio Leiden een gratis zomeravondwandeling door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefietempel aan de Zuidduinseweg 7 in Katwijk en duurt ca. 2 uur.
Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos.

De volgende wandeling vindt plaats op woensdag 15 augustus.


Gasexplosie bij Theaterhangaar

gewonden n Vrijdagmiddag 27 juli rond 15.45 uur zijn twee personen gewond geraakt na een explosie in een pand naast de Theaterhangaar van Soldaat van Oranje aan de 1e Mientlaan. De brandweer heeft een controle uitgevoerd in het pand. Twee personen hebben brandwonden opgelopen en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De explosie vond plaats in een pand naast de ingang van de Theaterhangaar.. De explosie zou zijn veroorzaakt door een benzinetank.


Losse tegels

gevaarlijk n Door de langdurige warmte en droogte gaan sommige tegels van fietspaden los liggen. Daar kunnen gevaarlijke situaties door ontstaan. Wijkbeheer van de gemeente Katwijk doet er alles aan door de fietspaden te controleren en te repareren. Komt u een gevaarlijke situatie op een fietspad tegen? Geef dit dan aan de gemeente via www.katwijk.nl en 'melding buitenruimte'.