Het is vanaf dit wekend weer volop feest in de tent met het Noordzee Zomerfestival. | Foto: Archief
Het is vanaf dit wekend weer volop feest in de tent met het Noordzee Zomerfestival. | Foto: Archief Foto: Cor de Mooy

Noordzee Zomerfestival barst dit weekend los

festival n Het wordt weer ruim een week van vertier en plezier voor jong en oud. Want dat is de kracht van het Noordzee Zomerfestival. De organisatie heeft weer een zeer gevarieerde feestmenukaart met maar liefst 38 items samengesteld waaruit een ieder naar eigen believen een keuze kan maken. En dat allemaal geheel gratis! Dankzij sponsors en de vrienden van het NZF.

Door Piet van Kampen

Vorig jaar trok het veelzijdige evenement al een recordaantal bezoekers naar het Strandplein bij de Voorstraat. In de loop der jaren werd het programma steeds veelzijdiger en professioneler. Het festival lokt ook steeds meer toeristen van buitenaf naar Katwijk en gasten bevolken de campings en de jachthaven. Ook zij pikken tijdens hun vakantie diverse graantjes mee. Het NZF is een van de evenementen die Katwijk stevig op de kaart hebben gezet.


Veelzijdige mix

Het programma dat uit een veelzijdige mix van muziek, bewegen, spellen en attracties is samengesteld is terug te vinden op www.noordzeezomerfestival.nl. Voor sponsoren en genodigden is de traditionele aftrap op donderdagavond. Nieuw is de workshop bier brouwen, leuk voor de steeds groter wordende groep zelfbrouwers. Vrijdagavond is er gelijk al het muzikale spektakel door de groep Doe Maar en Johnny2bad met de tribute to UB 40. Meer muzikale uren met tributeband The Pocket voor het Joe Cockergevoel, The Recipe met vette hits en entertainment, Queen Tribute, een Folck Rock avond om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Ook Katwijkse talenten zullen zich van hun beste zijde laten zien tijdens een avond rondom AJ Plug, winnares van de Dutch Blues Award. De maandagavond is speciaal voor mensen met een beperking die weer de avond van het jaar tijdens het zomercarnaval zullen beleven. Zeker als topper Tino Martin deze avond komt optreden. Bewegen voor jong en oud tijdens de bootcamp, genieten van een klederdrachtshow of –en dat is nieuw- een spelletje bridgen. Kortom, genoeg te beleven en te genieten.