Peter Smit geeft aanwijzingen aan een deelnemer. | Foto: PR
Peter Smit geeft aanwijzingen aan een deelnemer. | Foto: PR Foto:

Masterclasses en plein air schilderen aan zee

schilderen n Kunstvereeniging Katwijk biedt deze zomer voor gevorderde en beginnende amateurs vier masterclasses en plein air schilderen. Gerenommeerde professionele schilders zullen de lessen verzorgen. De masterclasses beginnen en eindigen in het vernieuwde en met een kelder uitgebreide DUNAatelier. Het gebouw biedt veel meer faciliteiten dan voorheen.

Het grootste deel van de dag schilderen de deelnemers in de buitenlucht. Een lesdag ziet er als volgt uit: les in het DUNAatelier van een professioneel kunstschilder; met elkaar het strand op om te schilderen; tussen de middag een uitgebreide lunch; 's middags opnieuw schilderen op het strand; vanaf 16.00 uur terug in het DUNAatelier waar de deelnemers, onder het genot van een glaasje, terugkijken op hun werk op het strand.

De data van de masterclasses en docenten zijn: donderdag 26 juli, Peter Smit; vrijdag 10 augustus, Jim Harris; zondag 26 augustus, Bram Stoof; zaterdag 8 september, Peter Smit.

De prijs van deze dag bedraagt € 50,00. Het is mogelijk om bij de Kunstvereeniging tegen een gunstige prijs doeken en verf te kopen. Het is ook mogelijk om een eenvoudige ezel te lenen. Waterpotten, kwasten etcetera kunnen deelnemers gratis gebruiken. Als u beginner bent en nog niet in het bezit van een uitgebreide set schildersmateriaal, dan kunt u dus heel gemakkelijk toch een dagje komen werken. De Kunstvereeniging zorgt voor een fantastische dag Katwijk en plein air.


Portretschilderen

Later in het seizoen organiseert de Kunstvereeniging masterclasses portretschilderen en tekenen onder leiding van Bram Stoof en Alex Verduijn den Boer.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een masterclass via liatjabringa@gmail.com of telefonisch via 06 34015564. Daarbij geldt: vol is vol.
Meer informatie staat op www.schilderenaanzee.nl en op Facebook. Het vernieuwde DUNAatelier staat op het Duinplein, recht tegenover de Vuurtoren, naast het voormalige restaurant De Zwaan.


Zuid-Hollands kampioenschap ringrijden tijdens Najaarsfeest

paardensport n Ook dit jaar weer zullen traditiegetrouw de rijtuigen, tilbury's en sjezen weer door het oude dorp van Katwijk aan den Rijn rijden en wel op dinsdag 21 augustus.

Het parcours is als vanouds commandeurslaan, wassenaarseweg en Baron van Wassenaerlaan, waar vanaf 19.00 uur het ringsteken zal plaatsvinden. Ook voor de toeschouwers is het een lust voor het oog de prachtige combinaties voorbij te zien rijden. We zich in de buurt van de jurywagen begeeft zal merken dat het ringsteken een leuke sport is om te doen maar zeker ook om naar te kijken.

Ook de 47ste editie van het ringrijden dit jaar kent hopelijk weer een groot aantal deelnemers. Bij het ringsteken zijn prijzen te behalen voor zowel pony's en paarden. De winnaar bij het ringsteken krijgt daarnaast ook de Jan de Winter bokaal uitgereikt. Verder zal een jury van drie dames bepalen wie in aanmerking komt voor de prijs het schoonst geheel ook deze prijs is er voor pony's en paarden. Daarnaast is er nog de aanmoedigingsprijs. Ook wordt een antiekprijs toegekend, waarvan de beoordeling in handen is van een kenner.

Maar ook het publiek mag meejureren en wel voor de publieksprijs. Wat is het mooiste rijtuig. Verder zal het publiek bepalen wie Miss ring Zuid-Holland 2018 wordt. Hierbij gaat het erom welke dame het mooist of het meest origineel gekleed is.

Inschrijven kan gratis op 21 augustus vanaf 18.30 uur bij de jurywagen in de Commandeurslaan.

Dit jaar is er voor de 47ste keer ringrijden in Katwijk Binnen. | Foto: Archief