Gratis poppenkast in Hoofdbieb

Zomerbieb n Genieten van een zomerse poppenkastvoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op donderdag 26 juli om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling 'Wallie' voor kinderen vanaf 2 jaar. Iedereen is kan gratis binnenlopen in de bieb, maar vol = vol.

Poppentheater Belletje Sterk speelt de vrolijke poppenkastvoorstelling 'Wallie'. In dit echte strandverhaal woont Boy, samen met zijn vader, in een vissershuisje op het strand. Zijn vader gaat iedere dag naar zee om vis te vangen. Wanneer Boy zijn vader uitzwaait vindt hij een Toverboek op het strand.

Een leuke voorstelling over de vriendschap tussen een jongetje en een walvis. Deze voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek 'De kleine walvis' van Benji Davies. Aansluitend aan de voorstelling is er ook nog iets te knutselen.

Heb je een kindje van twee jaar of ouder onder je hoede? Kom dan ook op 26 juli naar de Hoofdbieb en geniet mee van deze poppenkastvoorstelling. De voorstelling begint om 10.30 uur, de toegang is gratis.


Voetiusschool in actie voor Woord & Daad

ethiopië n In juni heeft de Ds. G. Voetiusschool actie gevoerd voor Woord en Daad. De kinderen van de bovenbouw verkochten stroopwafels en de kinderen van de onderbouw deden klusjes voor papa en mama en opa en oma.

Met de verkoop en klusjes werd € 1920,- opgehaald voor een onderwijsproject in Dessie (Ethiopië). Woord en Daad Katwijk steunt dit project. Door dit onderwijsproject krijgen per jaar 800 kinderen in Dessie, die anders niet naar school zouden kunnen, schoolgeld, een uniform en lesmateriaal. Hierdoor kunnen hun dromen van een betere toekomst gerealiseerd worden. Met onderwijs als basis kan je later gaan studeren of gaan werken en uit de armoede komen. Deze honderden straatarme kinderen krijgen weer hoop! De kinderen van de Ds. Voetiusschool hebben hier een steentje aan bijgedragen.


Zingen aan Zee

zangavond n In de Oude Kerk aan de Boulevard in Katwijk aan Zee is er tot 5 september wekelijks op de woensdagavond zomeravondzang. Aanvang 20.00 uur (vanaf 19.50 uur voorzang).

De toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden voor de onkosten van de zangavonden en voor het evangelisatiewerk op de campings in Katwijk.

Op woensdag 18 juli is er medewerking van het Katwijks Mannenduo Jizrahja.